8. maaliskuuta 2011

Kamalista kamalin

Wc oli haiseva. Wc:ssä oli lautalattian päällä muovimatto. 
Wc oli remontoitava pohjia myöten.


Putkia meni sinne tänne. Muovimatot olivat tarttuneet hyvin kiinni lattiaan ja vasemmanpuoleiseen vihreään seinään. Kaikki oli purettava pois uuden tieltä.
Emme kunnioittaneet vanhaa, emmekä säästäneet tästä mitään.

Wc:stä otettiin kaikki purut pois. Purukerroksen pohjalla, viemärin ympärillä, oli jonkin verran märkää purua ja sanomalehteä. Ei kuitenkaan sieniä, eikä homeita. Välipohja alakerran ja kellarin välillä on betonia. Voi olla että kondessivesi oli kastellut puruja. Mitään vuotoja ei putkistoissa näkynyt. 

Wc:hen valettiin uusi lattia. Valaminen ei ollut ihan helppoa, sillä vedet oli katkaistu putkitöiden takia. Onneksi oli pihasauna ja iso itsenäisesti lämmitettävä vesipata. Siellä sulatimme valua varten lumesta vettä. 
Yksi meistä sekoitti eteisessä betonia, yksi juoksutti vettä saunalta ja yksi kaatoi lunta pataan ja piti tulia. Saunan yhteydessä olevasta liiteristä löytyi sen verran halkoja, että alkuun pääsi.

Valua varten tarvittiin myös lämpöä, jota ei juuri ollut; tavallinen vaneriovi vei eteisestä kuistille ja ulkona oli parikymmentä astetta pakkasta. Talosta löytynyt patteri auttoi.


Wc saatiin suunnilleen valmiiksi. Valaistus vielä ontuu ja säilytysratkaisuja puuttuu. Kahdelle seinälle tuli tapettia. Suunnittelu oli senttipeliä, sillä leveyttä tilassa on alle metri ja pituutta yli metri.


Tapettina Borås-tapettien Anno 1905 -sarjan kukallinen tapetti.4 kommenttia:

 1. Hei! Paljonko teillä meni suunnillee noihin laattoihin? :) Itsellä juurikin samankokoinen wc ja suunnitteilla olisi laattojen vaihto

  VastaaPoista
 2. Hei,
  seinälaatat ovat peruskiiltäviä valkoisia, harmahtavan ruskealla saumalla. Hinta n. 13-20e/neliö. Laatat ovat n. 1050 mm lattiasta. Eli mitkä on seinien mitat ja mihin korkeudelle laatat haluaa ulottuvan, siitä sitten hinta. :)

  Lattialaattojen hintaa en muista, niitä on n. 1,5 neliötä.

  Tsemppiä remontteihin!

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Eihän teillä sattuisi olemaan ylimääräisenä noin yhden metrin mittaista palaa tuota ihanaa Boråstapeterin kukallista tapettia? Voisin maksaa rullanjämästä 10 euroa + postituskulut.
  Terveisin, Anna

  VastaaPoista
 4. Valitettavasti ei ole yhtään pientäkään palaa.. Harmi.

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!