7. maaliskuuta 2011

Talosta löytynyttä osa 1

Talo ostettiin puolillaan erilaista tavaraa. muuten olisi mennyt arvokasta tavaraa kaatopaikalle, eikä edellistä asukasta olisi saatu nopeasti ulos talosta. Kun edellinen asukas, keski-ikäinen poikamies oli saatu ulos, aloitettiin raivaus. Roskaa oli aika paljon ja jätesäkkejä täyttyi. Seasta löytyi lopulta muutamia helmiä.  Vintit olivat ihan täynnä vanhoja vaatteita, tosin suurin osa niistä matkusti kaatopaikalle. Laukkuja löytyi paljon, joista osan annoin kavereille. Miellyin kahteen.Vinteillä oli myös lehtilaatikoita. Sisältönä oli mm. Apu-lehtiä 60-70-luvulta. Lehdistä löytyneistä mainoksista (muutama sata) valitsimme vain parhaat ja teimme niistä tauluja.

 Astioitakin löytyi keittiön kaapeista, jopa säilyttämisen arvoisia osa. Kattiloita ja puna-musta-valkoinen paistinpannu. Kaapeista löytyi vanhoja peltisiä kahvipurkkeja, pestyjä viilipurkkeja ja margariinirasioita ja reseptejä ja muutama keittokirja mustavalkoiselta ajalta. Löytyi myös ainakin keittiötölkkiä ja ilvestölkkiä...


 Huonekaluja jäi muutama. Vanha kermanvaalea keinutuoli, jossa selkänojassa yläosassa pinnat, löytyi sotkuisesta kellarista hylättynä. Odottaa edelleen uutta maalia hilseilevän tilalle.


Ruskeakantinen pöytä oli keittiössä vuorattuna aikoja sitten vaaleutensa menettäneellä vahakankaalla. Vahakangas oli kuin tarra, kun otin se pois varovasti. Alta paljastui hyväkuntoinen maalattu pöytä, jonka sisältä löytyi kaksi jatkopalaa. Pöydän tuolit oli ripoteltu ympäri taloa. Pestyinä kaikki huonekalut ovat täysin käyttökelpoisia.


Vanhoja lasikupuvalaisimia, kellarista enimmäkseen. Tulevat remontoituun kellariin valaisimiksi ainakin aulaan ja portaikkoon.Valurautainen kynttilälyhty roikkui keskellä kellarin isointa huonetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestisi ilahduttaa aina!