18. huhtikuuta 2011

Kevät yllätti autoilijat

Tuntuu että muutamana päivänä on lumikasat huvenneet puoleen. Siellä, mihin lunta on oikein kasattu, on vielä isot kasat, mutta muualta loput sulavat todennäköisesti vielä tänään. En muista että viime keväänä tahti olisi ollut näin hurja! Olen täysin unohtanut että esim. tulppaanit, päivänliljat ja pionit työntyvät jo näin aikaisin maasta.

Tammikuussa aloitin pihasuunnitelman teon, eikä se ole vieläkään valmis. Luulin, että tässä olisi vielä aikaa vaikka kuinka. Kevät yllätti taas. Maanmuotoilua ja kivi- ja tiilimuurin tekoa olisi luvassa. Ne kaipaavat eniten suunnittelua. Muurien tekemiseen menee eniten aikaa ja tarvitsemme todennäköisesti maanmuotoiluun jonkin koneen ja kuljettajan.. Kuistin eteen haluaisimme muutaman laatan ja pihapolku routimattomaksi maiden vaihdolla ja routasuojauksella. Polun alla menee jossakin kohtaa sähköjohto talosta piharakennukselle, joten sekin kannattaisi uusia samalla kun polkua kaivetaan. Pinnoitteeksi tulisi joku sora tms., mikä ei kulkeudu sisälle kengissä. Hiekkashow on nyt mahdoton. Kivituhka olisi mieluinen ja perinteinen, mutta kulkeutuuko se sisälle? Ja pysyykö se liian märkänä?

Toinen iso hanke on piharakennuksen pelastaminen. Liiterin osalta perustukset ovat täysin liiterin sisäpuolella, irti seinistä. Saunan puolella ei juuri vikaa ole. Sauna on täysin alkuperäisessä kunnossa.Piharakennuksen alle pitäisi kaivaa iso monttu ja täyttää soralla, tehdä salaojat ja uudet perustukset. Liiterin seinät ja perustukset vaeltelevat joka kevät, ihme että rakeenus on noinkin ehjä. Suuri ongelma kunnostamisessa on se, että rakennus pitäisi nostaa ilmaan! Jospa joku lottovoittaja ilmoittautuisi?! Ennen kuin päätämme piharakennuksen kohtalosta, ei kannata sille puolelle pihaa tehdä mitään. Plääh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestisi ilahduttaa aina!