28. huhtikuuta 2011

Maansiirtokone, terminaattori..

Muutama päivä vierähtänyt taas pihahommissa! Kiitos pienemmän tyttösen pitkien päiväunien. Ja auringon! Maata on tasoittunut mukavasti nurmikkoa varten ja uusi kukkapenkkikin, tai hienosti sanottuna istutusalue, on syntynyt. Siinä on nyt kolme koivuangervoa ja lisäksi liljoja ja varmaan syksyllä istutan valkoisia ja keltaisia krookuksia tms.

Siinä sivussa pihasuunnitelmakin on valmistunut. Ihan lyijykynällä. Ihan aaneloselle. A4 on vaan taitettu tontin muotoon ja vähän väritelty kukkia. Suurin osa kasveista on ollut näillä sijoillaan kymmeniä vuosia, mutta muutamia siirtoja tulee.  Eniten suunnitelma auttaa hahmottamaan pihan toimintoja, kasvit löytävät paikkansa vähitellen. Mittasuhteet on tietty väärin, mutta näkeepähän suunnilleen mihin mikäkin vois tulla. Yksi kerrallaan kun toteuttaa muutoksia, niin suunnitelma elää ja tarkentuu.


Muutamia kysymysmerkkejäkin suunnitelmapaperilla on. Mitä laittaa talon itäpuolelle keittiön ikkunan alle?!? Lumethan siihen mätkähtää joka kevät. Aurinko paistaa vain aikaisin aamulla, jos silloinkaan..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestisi ilahduttaa aina!