6. huhtikuuta 2011

Vähitellen asusteet paikoilleen

Nyt kun lähes kaikki seinäpinnat ovat lopulliset, eli toistaiseksi voimassa sellaisenaan, voi alkaa miettiä yksityiskohtia. Tähän asti talossa on ollut vain välttämättömiä käyttötavaroita esillä. Hyllyjäkään ei ole asenneltu juuri mihinkään. Röykkiöitä on siellä täällä kun tavarat eivät ole vakiinnuttaneet paikkaansa.

Remontin alussa 2009 pakkasimme jälkikäsittelyä varten pahvilaatikoihin vanhoja purkkeja; peltisiä ja lasisia, vanhoista lehdistä leikattuja mainoksia, keittiötavaroita, ompelutarvikkeita yms. Vintillä on säilössä myös muutamia vanhoja matkalaukkuja, jotka odottavat puhdistusta ja paikkaansa.

Ihanaa saada kaikkea vähitellen näkyviin. Kellarissakin odottaa vitriinikaappi, isovanhempieni v. 1948 saama häälahja, museotavaroita hyllyillensä.

Kuvan purkit on ostettu Virosta kirpputorilta ja toimivat esikoisen pulpetilla kynätelineinä varsin hyvin.
Viikonloppuna meille on tulossa perintöhuonekalu. Onneksi sille on paikka jo valmiina! Tosin tällä hetkellä sen paikalla on hoitopöydän alaosa, joka pitäisi markkinoida jollekin odottavalle pariskunnalle.
Alaosa sisältää kuopuksen vaatteet, joten vaatteille pitäisi löytää paikka mielellään yläkerrasta. Esikoisen vaatekaappiin ei mahdu. Ehkä tässä siis joutuu taas vaihtamaan kaappeja kolmenkerroksen välillä. Huh.

Varmaan pari pinoa ja röykkiötä pääsee piiloon uuden huonekalun suojiin. Senkki tai lipasto, mikä nyt onkin, on puuseppä -pappani tekemä joskus 60-70-luvulla. Teak-viilua se kai on, en ole nähnyt kuin kuvassa, mutta kun muille ei mahdu, meille onneksi mahtuu!

4 kommenttia:

 1. KAunis blogi ja kaunis koti! Kiva oli löytää tänne :) Nuo purkit ovat todella makeita.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Ja kiva että löysit tänne! On kyllä kiva laitella vanhoja purkkeja esille ja ihan käyttöönkin toki.

  VastaaPoista
 3. Heips! Minäkin klikkasin itseni lukijaksi, ihanan värikkäitä juttuja teillä!

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa!! Värikästä on tulossa lisää, kun "valkoinen" -kausi jo hiipuu. Välillä täytyy vaan vaihdella värejä. Ja saimme uusia huonekaluja ns. perintönä, joten niidenkin mukaan mennään. :)

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!