9. toukokuuta 2011

Pihasta puutarhaksi?!

Tuttu kaivuri kävi taas mylläämässä ja tasoittelemassa mullat muutama vuosi sitten hiekalle jääneille alueille. Painuneita kohtia tasoiteltiin, ettei vesi seiso talon edessä. Nyt on kaadot kunnossa! Kaksi kuorma-auton kuormaa upposi pihaan helposti. Maa oli jonkun ylijäämä maata, mutta todella paljon parempaa, mihin nykyiset nurmikot on kylvetty. Voimme siis odottaa aika hyvää nurmea! Hirmuinen homma oli harata koko alue rautaharavalla kun koko ajan tuli kiviä ja juurakoita vastaan. Kaivurin jäljiltä piti haraamisen jälkeen tietysti vielä jyrätä. Vuokrasimme kevyen pyörivän jyrän, johon laitoimme tiiliä painoksi. Huhhuh!

Huomenna saapuu pihalaatat (40x40, harmaa betonilaatta aaltokuviolla, liuskekivi-kuvio minusta), jotka pitäisi yksitellen kaivaa maahan. Onneksi maa on pehmeää vielä. Onneksi on jo selvillä mihin kohtiin. Tavoitteena olisi saada aikaiseksi polku, jossa on kaksi laattaa vierekkäin ja monta peräkkäin ja nurmea välissä. Tämä pääpolku tulee sisäänkäynniltä portille. Muut polut ovat yksirivisiä. Niin, ja kuistin eteen tulee muutamia laattoja myös.

Piha on aivan erilainen, kun maa on nyt tasainen ja yhtenäinen. Tilaa on hurjasti. Pari kukkapenkkiä täytyy ehkä siirtää, kun jäivät keskelle

Autopaikasta tulee riittävän iso, sitäkin levennettiin tänään. Eilen istutettu, muualta siirretty, pensasaita reunustaa autopaikkoja mukavasti. Vielä kun saadaan jostain portti! Ei kellään ois tietoa jonkinlaisesta vanhasta portista, et mistä sais vai täytyiskö teettää? Puuta vai rautaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestisi ilahduttaa aina!