4. heinäkuuta 2011

Mansikkajäätelökesä

Päätimme aloittaa lastenhuoneen remontin.
Kuvitelkaa homogeeninen mansikkajäätelö sulaneena..

Sellaista väriä maalaamme lastenhuoneen seiniin. Kolme seinää tulee maalia ja yksi (lautaseinä) on jo aiemmin maalattu keskiruskealla, joka saa jäädä. Katossa valkoista sisarpaneelia ja lattiassa öljyttyä oksaista mäntylautaa. Huone olisi tarkoitus saada näinä päivinä valmiiksi. Huoneeseen tulee pinnasänky, normisänky, tummanruskeat tuolit yöpöydiksi, teak-kaapit vaatekaapeiksi, kaksi valkoista isoa hyllykköä (32x32 lokeroilla) ja tietysti lastenpöytä (teak) ja vihreäksi (?) maalatut lastentuolit. Loppuviikosta ehkä jo kuvia nähtävillä!

En aiemmin olis voinu kuvitellakaan vaaleanpunaista huonetta, mutta. Keväällä löysin kirpputorilta emalisen ärhäkän sinisen ison kannun, sen jälkeen olen alkanut pitää sinisestäkin, nyt siis vuorossa totuttelu vaaleanpunaiseen. Muut värit onkin jo käytössä.


Ostin alkukesästä pari vaaleanpunaista amppelikukkaa. Nyt vanhat harjaneilikat kukkivat, ja melkein kaikki ovat vaaleanpunaisia!

Hämmästyksekseni huomasin pihallamme viime viikolla vaaleanpunaisen sormustinkukan! Mistähän lie lentänyt, pihallamme sitä ei nimittäin ole ollut aiemmin.Eilen näin vanhassa pionirykelmässä vaaleanpunaisen upean kukan. Pionit ovat aina ennen kukkineet tummanpunaisina! Olen kyllä huomannut että pionieja on kahta erilaista samassa rykelmässä, mutta koskaan aiemmin en ole nähnyt näiden toisten kukkivan. Upeaa!

4 kommenttia:

 1. Kiva, että löysit sivumme ja sitä kautta löysin tämän blogin. Ihana paikka ja samoja kasveja olen löytänyt meidänkin puutarhastamme. Niitä vain putkahtelee esiin. Harmi, etten ole mikään viherpeukalo, niin kuin Sinä tunnut olevan. Lämmintä kesän jatkoa! t. viiniä ja remonttia -blogin ilkku

  VastaaPoista
 2. Kiva kiva! En oikeastaan ole mikään viherpeukalo tai ainakin peukalo on keskellä kämmentä.

  Alkuperäinen emäntä on kuulemma ollut "puutarhaihminen" ja olen vain yrittänyt aavistella mitä kasvia on ollut missäkin. Tuota sormustinkukkaa on nyt löytynyt enemmänkin samasta kohdasta. Keväällä siirsin juuri siitä kohdasta muutamia pensaita, joten ne varmasti siitä innostuivat..

  VastaaPoista
 3. Meillä on myös tuota Sormustinkukkaa siellä täällä kukkapenkeissä. Upea kukka, saa kyllä varmaan lähteä ensi kesänä pihaltamme, taitaa meinaan olla myrkyllinen tuo kukka. Eipä tuo koiramme kukkia ole syönyt mutta parempi se on poistaa kuin jäädä odottamaan..

  VastaaPoista
 4. Juu, onhan tuo myrkyllinen. Meillä se siirrettiin keskelle toista kukkapenkkiä. Lapset ei sinne keskelle mene, mutta koirat vois toki uskaltaa. :) Parempihan se aina on ettei myrkyllisiä kasveja oliskaan, mutta sääli hävittää.

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!