27. syyskuuta 2011

Lähti lapasesta

Tänä syksynä kukkasipuleita istutettiin...

345

...no kun oli niin hyviä tarjouksiakin. Krookuksia ja erivärisiä tulppaaneja. Viime syksynä istutin noin sata punaista tulppaania ja muutaman narsissin. Pihassa on edellisen emännän jälijiltä sinistä perinteistä helmililjaa ja valko-keltaista narsissia, varmasti yhteensä muutama sata, joten keväällä kukkia pitäisi olla 500-600 (myyrävara!).

Onneksi istutuksessa oli mukana reipas apulainen, joka oppi heti miten päin sipulit maahan laitetaan. Apulaisen kanssa myös siirrettiin kukkapenkki, johon olin aiemmin siirtänyt helmililjoja. Tietysti ne olivat lisääntyneet maan alla ja pieniä sipuleita oli miljoonia.
Oli siinäkin homma. Huh.Vinkki: laita samaa sipulikukkaa iso määrä, saat näyttävän kevään, mutta pidä lapaset kädessä! ;)

2 kommenttia:

 1. Vihdoin innostuin kommentoimaan! :)

  Huh huh, onpa siinä sipuli poikineen! Istuttamisessakin on varmasti vierähtänyt tovi. Voin vain kuvitella, miten tuollainen sipulien hamstraus voi lähteä käsistä. Itsellä syyhyttäisi käsiä kovasti, mutta täytyy siirtää sipulihaaveet ensi syksyyn. Tutkaillaan ensin keväällä, että mitä kaikkea (tai tuleeko yleensäkään mitään) maasta pukkaa esiin. Talon esittelykuvissa oli ainakin komeat narsissipuskat omenapuun alla :)

  Toivotaan, että myyrät jättävät teidän pihan rauhaan. Kuulin jossain vaiheessa uutisen, jossa ennustettiin myyräkantojen pienenevän. Niiden kannathan välillä räjähtävät ja välillä sitten taas romahtavat. Meidän pihalla liikkuu meidän omien kissojen lisäksi ainakin kolme muuta kattia. Toivottavasti ne pitävät myyrät edes jollain lailla loitolla :)

  Terveisin Maria

  VastaaPoista
 2. Juuh, olihan tuossa hommaa toki, mutta mukavaa sellaista. Kyllä teillä varmasti monenlaista sieltä keväällä pilkistää myös. Täytyy olla tarkkana ruohonleikkuun ja kitkemisen kanssa, ettei kukat tuhoudu!

  Vanhassa pihassa on ihana etsiskellä uusia kasveja. Meillä ainakin oli niin villiä että mitä vain löytyi mistä vain!

  Myyrävahti pitäis meillekin saada; saattais vaan allergialääkkeiden käyttö räjähtää käsiin.

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!