24. marraskuuta 2011

Hetken kestää pimeä ja sekin synkkä ja ikävä

Viime viikkoina on tehty oikeita rästihommia. Sellaisia jotka ei vain ole jäänyt tekemättä, vaan niitä on vältelty tosissaan jopa useampi vuosi. Keittiössä kaapinovet saivat magneettinsa, nyt ne pysyvät kiinni. Sikäli outoa että olin jo tottunut paperituppojen kanssa pelaamiseen niin hyvin, että edelleen toisella kädellä avaan oven nupista ja toisella olen valmis ottamaan taitellun paperin kiinni. Ehkä tähänkin tottuu, että toisessa kädessä voi olla tavara ja toisella vaan vetäistä oven auki. Muutaman vuoden aikana on ollut hauskoja tilanteita kun joku tietämätön on avannut kaapin oven, erityisesti yläkaapin, ja sieltä on lentänyt oven välissä ollut paperi päälle. hieman ovat ehkä ihmetelleet. Olin jo oppinut laittamaan kaapin yhdellä kädellä kiinni niin että paperin sain samalla kädellä oven väliin. ;)

Toinen uutuus on sälekaihtimet. Enää ei tarvitse viritellä lakanoita ikkunoihin kuumina kesäpäivinä. 50 -luku kohtasi 90- luvun. Varsinaisesti ne ei ehkä tyylillisesti istu hirveän hyvin, mutta voihan niitä pitää ylhäällä kun ei tarvitse!

Kolmas uutuus on ilmanvaihdon jämähommat ja ilmanvaihtoventtiilit. Yläkertaan on laitettu kaksi poistoa ja jopa venttiilitkin. Kellariin on myös saatu pitkään odotettuja reikiä ja venttiileitä. Muutamia vielä laittamatta. Uunit ottavat mielellään toiselta vintiltä edelleen korvausilmaa, mutta yläkerran remontin myötä se ongelma poistuu. Pitäisi myös porata ikkunoihin asennettuihin korvausilmaventtiileihin reiät ulos asti (!). Eräs firma ne meille asensi, mutta miksi lie n. 60 % reijistä ei ole ulos asti, mutta kuitenkin aloitettu...

Tajusin myös että muutama penkki on vielä ilman kevään ja alkukesän sipulikukkia. Maa ei ole jäässä, joten voin vielä istuttaakin jotain! Löysin sekä sipuleita että leikkokukkia. Oranssit tulppaanit piristävät ihanasti muuten synkkää aikaa.

2 kommenttia:

 1. Välttelyhommissahan on parasta se, että kun ne sitten vihdoin tekee, joutuu usein miettimään että "mikäköhän tässä nyt kesti tai oli niin vaikeaa" mutta silloin pitää myös muistaa, ettei kaikkia asioita voi tehdä yhtä aikaa, eikä se nyt niin vuoden päälle ole sälekaihtimienkaan kanssa.
  Ilmanvaihtoventtiili kohdassa tuli itselle pieni pistos..se on sellainen juttu joka meidän kellarissa olisi pitänyt tänä kesänä miettiä mutta ehkäpä sitten ensi kesänä.. :) Mutta hienosti siellä on hoidettu rästit!

  VastaaPoista
 2. Tulee omituisen vapautunut olo, kun ei ole kohta "pitäis sitä ja tätä" -kommenteille aihetta.. Muutama juttu on vielä kyllä. Sitten kun aloittaa uuden isomman projektin niin siitä jää kans jotain tietty.

  Tosiaan, kaikki aikanaan! Tsempit teille rästeihin! :)

  Muistakaa että viimeistä naulaahan ei saa koskaan lyödä. Noh, kovin monella ei taida olla pelkokaan. :)

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!