18. kesäkuuta 2011

Ruoho on Suomessa vihreintä, vielä.

Löysin tilaston, jonka mukaan blogia on katsottu vihreällä merkityissä maissa. Hyvä hyvä!

Luontomatkailua kaupungissakin

Tervetuloa uudet lukijat! Hienoa että olette löytäneet tänne, ja tykästyneet.


Nyt on tämän kesän suurimmat reissut tehty. Vuoro kulki reittiä Kaustisen paikallinen pelimanniravintola- Pietarsaari (2 yötä)- Kokkolan satama- Tankar:in majakkasaari (1 yö). Olipahan hieno reissu ja hyvin selvittiin pienten kanssa! Erivärisiä puutaloja...
 ja kukkivia puita.
Majakkasaarella kesämökkien puutarhat olivat ihanan luonnontilaisia.


Suuri osa "taloista" oli harmaata lautaa tai hirttä luonnonkiviperustuksella.


Majakanvartijoiden talo


Kerrassaan valloittava saari!! Kaunein, mitä on.

6. kesäkuuta 2011

Hellepäivän pähkinä

Huh, hellettä, jos pihatöitä pitäis tehdä! On joutunut vaan lomailemaan..

Silti on pakko tehdä koko ajan pientä pihahommaa. Piha on vielä osin hahmoittumaton, kun emme keksi mihin sijoittaa grillipaikka, keinut ja hiekkalaatikko. Ne pitäis olla melko lähekkäin ja ainakin jälkimmäiset vähintään osittain varjossa. Keinut ovat nyt kasvimaan (kuvassa vas. keskellä) alapuolella, toistaiseksi. Tasaista kohtaa saa pihasta hakea; täytyy siis tehdä sellainen, mutta mihin. Nykyinen grillipaikka (oikeasti alempana kuin kuvassa) on keskellä yläpihaa, jokin siinä paikassa vaan ei miellytä. Ylempänä olisi tasaisempaa, mutta se on jo aika kaukana talosta...Ihan terassilaudasta tehtyä terassiakin on mietitty ja sen jos ympäröisi pensailla ja istutuksilla tai jopa jonkin "seinän" villiviinillä. Sitten kunnon kesäkeittiöt ja löhöilytuolit, en nimittäin ajatellut tämän kesän jälkeen enää suuria muutoksia pihassa tehdä, no niimpä niin. Ei mikään peace of cake. 

Muutama viikko sitten kylvetty nurmikko sentään itää jo hyvin!


Pahoittelut aivan surkeasta kuvasta.

Ja lupiinitkin kukkii.

1. kesäkuuta 2011

Mukava juttu!

Heheei!

Tännehän on löytänyt pari uutta lukijaa, empäs ole kiireessä edes huomannut. Tervetuloa mukaan, toivottavasti seura miellyttää! Kommentointi on sallittua, jopa suotavaa..

Nyt alkoi loma ja hommat taas edistyy, toivottavasti. Saatiin tuttavilta lasten pihakeinu, jolle täytyisi löytää sopiva paikka. Mikään ei oikein tunnu hyvältä paikalta. Tasaista maata on niin vähän, että jo se karsii keinuttelupaikkoja. Grillipaikkaa pitäisi siirtää ja tehdä oikein terassi tms. ylemmäs rinteeseen. Sieltäkin olisi hyvä nähdä keinuille. Keinun yhteyteen tulisi tietenkin hiekkalaatikko tai -alue. Toiminnot olisi hyvä olla varjossa, tosin varjonhan voi luoda vaikka aurinkovarjolla, kai.

Tytöt iloitsee kun ei tarvi juurikaan vaatteita! Kesä.