18. helmikuuta 2012

Lattiaan maalia(-ko?)!

Niimpä. 
Kaikkialla nyt mäntylautalattia joka punertuu kovaa vauhtia ja maton rajat yms. näkyy liikaa.
Lattia ehkä siis maalauslistalla jossain vaiheessa. Nyt tarttis ehdotuksia, jotta ehtii sulatella! 
Sekä maali että väri/sävy!? 
Ehkä joku vaalea... Kokemuksia tai sävyehdotuksia? 
Ei liian vaaleanpunainen valkoinen, 
ei liian vihreä valkoinen, ei liian harmaa, sininen, keltainen... 

Eli löytyykö sellaista sävyä valkoisista mikä näyttäis hyvältä? Kalusteet on mitä milloinkin, eli melkein kaikki erivärisiä.
Huh.

 Melko kirjava lattia! Kun portaat olisi vaaleat ja välit myös, seinäpaneeli voisi jäädä ennalleen!?

13 kommenttia:

 1. Löytyipäs kiva blogi, luinkin heti kaikki postaukset. Hienoa työtä olette talossanne tehneet ja puutarha on varmasti upea heti keväällä sipulikukkien kukkiessa. Innolla odotan lisää kuvia talosta ja puutarhasta :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos tunnustuksesta! Onhan näissä hommaa, mutta kivaa sellaista. Saa nähdä nouseeko kuinka monta sipulia.. Alkoivat kasvaa nimittäin jo vähän ennen joulua kun oli niin lämmintä. Kääk.

  VastaaPoista
 3. Vaalean harmaa lattia & portaat, muttei liian vaalea ettei näytä valkoiselta.

  Anonyymi lukija ehdottaa

  VastaaPoista
 4. Aivan, täytyy olla joku sävy. Käyttämämme Tikkurilan Kaunis Koti -lastun nro 4737 on liian valkoinen ja sitä paitsi sitä on kaikki ovenkarmit ja kynnykset yms. ja niihin se on kyllä must! Mutta lattiaan joku mieluummin harmaaseen tai vaaleanruskeaan vivahtava.

  VastaaPoista
 5. Miten olis Tikkurilan Permoa Vanhanajan värikartan nro 0401?

  Samainen anonyymi ehdottaa:)

  VastaaPoista
 6. Kirjoittelenpa oman kokemuksen lattiamaalista..
  Meillä nämä yläkerran asunnon lattiat vedettiin joulukuussa Betolux Akvalla, joka on supernopea kuivamaan, eikä haise pahalle. Pinta on kaunis, himmeän silkkinen.
  Siinä on (hengittämättömyyden lisäksi) se huono puoli, että aiempi käsittely pitää saada kokonaan hiotuksi pois, pelkkä karhennus ei riitä, muuten maalit ei pysy. Näin meillä kävi kahdessa huoneessa, jossa oli vanhaa maalia alla ja ne lattiat olisi NYT JO uuden maalin tarpeessa.
  Niissä lattioissa joissa oli pinnat ihan puulla, niin se kestää näemmä ihan mitä vaan :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista! Akva houkuttelisi juuri siksi että se kuivuu nopeasti eikä haise. Meillä on öljytyt lattiat, mutta lienee sama ongelma sen kanssa.. Pysyyköhän Permo paremmin?

  Ajattelin lattioihin herkkusieni tai talkki- sävyjä..?

  VastaaPoista
 8. Meidän portaat näytti aivan samalta ennen maalausta, nyt niissä on Tikkurilan vanhanajan harmaan joku sävy.. Tämä blogi on ihana, kiva kun jätit kommentin mulle, niin löysin tänne!

  VastaaPoista
 9. En tiedä luetko vanhempia kommentteja, mutta kommentoimpa silti. Mie maalasin lattiat myöskin tuolla Betolux Akva maalilla ja myöskin täällä se pysyy vain puhtaalla puu pinnalla. Keittiön lattiasta se lähtee pois kun siellä oli vanhaa maalia alla, mutta makkarin lattiassa se on pysynyt kun sinne jouduttiin uusimaan lankut. Seuraavat lattiat maalataan sillä pelkällä Betoluxilla, kun siitä on paremmat kokemukset aijemmista maalauksista.

  Kiva blogi sinulla! En muista miten tänne eksyin, mutta olen tätä nyt iltasella lueskellut. Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 10. Olipa hyvä lukea tuosta Betolux Akvasta. Se on suosikkimaalini, mutta nyt olisi edessä jo maalatun pinnan maalaaminen tulevaan kotiin. Taidan valita perus Betoluxin, vaikka se vaatiikin vähän enemmän kärsivällisyyttä (kuivuu hitaasti, välineet pestävä muulla kuin vedellä.

  VastaaPoista
 11. Kivoja kommentteja kiitos!

  Betoluxilla maalasin yläkerran lattiat nyt kahteen kertaan. Kävely kuiva n. vuorokaudessa, mutta toki parempi että esim 2 vrk kuivaa ennen uutta kerrosta, toinen kerros kuiva nopeammin! Muutamassa päivässä muuttuu kyllä melko kovaksi.. 3 pv 2 kerroksesta ja timpurit ja sähkärit käveli kengillä (ilman suojausta!), eikä tullut jälkeäkään. Haju on aika kova, mutta haihtuu kyllä kun kuivuu ja tuulettaa. Kaveri antoi vinkin että kuivuu paremmin valot päällä. ;)

  VastaaPoista
 12. Saako udella, oletteko jo tehneet jotain tuolle portaikolle? Itselläni suht samanlainen urakka edessä ja olisi kiva nähdä kuvia valmiista portaikosta. :)

  VastaaPoista
 13. Portaikko on edelleen alkuperäinen. Ainoastaan askelmat on hiottu ja öljytty nyt eli ovat vähän muuta pintaa vaaleammat. todennäköisesti maalataan portaat samalla sävyllä kuin yläkerran lattiat, mutta seinät saavat olla vanhaa paneelia.

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!