12. huhtikuuta 2012

Helppiä!?!

Remontti etenee vauhdilla..

Nyt pitäisi tietää millainen valaistus tulee vaatehuoneeseen, joka rakentuu tuon ikkunan vasemmalle puolelle (väliseinä puuttuu vielä). Vaatetanko tulee poikittain huoneen(!) perälle ja molemmin puolin kapeat ritilähyllyt, kai tai sitten ei.

1. Vinoon kattoon ei voi upottaa mitään, koska ne häikäisevät(?) (halogeenit tms.) huoneeseen astuessa (vinokatto)..
2. Valaisin ei voi tulla irti katosta matalan tilan ja vinon katon vuoksi.
3. Huoneessa ollessa ei saa olla valaisimen edessä

Johonkin seinälle jotain niin ettei huoneeseen astuessa mene sen eteen? Tai muutamia valoja..? Oven yläpuolelle jotain vaatehuoneen puolelle? Led-nauha tai pari jotain matalaa valoa tangon suuntaisesti? Ideoita?? Kaikki ideat auttavat eteenpäin. Kiitos!

Muutenhan tätä voisi miettiä kauankin, mutta jos haluaa johtoja johonkin piiloon tai keksii jonkin järkevän upotusratkaisun..


7 kommenttia:

 1. Meillä on keittiössä ja olohuoneessa katossa halogeenin näköiset upotetut ledit. Ne eivät kuumene, joten eivät tarvitse tilaa yläpuolelleen kuten halogeenit. Ne ovat kolmen sarjassa, joten ei peittäisi koko valonlähdettä jos seisoo huoneessa. Mun mielestä ne ei myöskään häikäise. Aika tyyriit tosin, 150€/3kpl, mutta eipä vie paljoa sähköä.

  VastaaPoista
 2. Niin... Jos katon paneloi vaakasuuntaan, niin ylimmän laudan voi laittaa osittain vinoon seuraavan päälle, jolloin "loveen" ylimmän ja toiseksi ylimmän väliin voi asentaa LED-nauhan. Valo silloin heijastuu alaspäin loittonevaa seinäpintaa vasten. LED-nauha ei valitettavasti valaise kovin tehokkaasti, mutta se voi toimia osavalaistuksena.

  Monissa tiloissa saadaan kiva yleisvalaistus asentamalla tehokkaat led-valot lattiaan lähelle listaa, vaakakaton matalampaan reunaan. Miettikää sitäkin vaihtoehtoa.

  VastaaPoista
 3. Luinpa huonosti... siis pieneen vaatehuoneeseen. :) Vaatehuoneessa voisitte harkita LED-nauhan asentamista jompaankumpaan tai molempiin oven karmin reunaan seinälle. Hong Kong -tavaratalo myy Elexin 1-5 m keriä muuntajineen muutamilla kympeillä. Esim. 2 m pätkä riittäis oven toisen karmin viereen mukavasti. Voi leikata poikki 5 cm välein, jotta saa sopivan.

  VastaaPoista
 4. KIITOS kommenteista!

  Mietitäänpä vaihtoehtoa led. Ei huono välttämättä ollenkaan. Hankalaa on just se että helposti valo on siellä missä sit seisoo sen edessä.. Siitä hyvä olis just nauha tai monta valoa.

  Lisääkin ehdotuksia otetaan vastaan.

  VastaaPoista
 5. Voiko pystysuoraan seinään (oven päälle ehkä) laittaa ihan sellaisen entivanhasen pallovalaisimen? Tuli mieleen, kun meidän tulevassa vaatehuoneessa (nykyinen alkovi ja tilapäisvaatehuone) on sellainen valaisin oven pielessä.
  -anonyymi lukija-

  VastaaPoista
 6. Juu, voihan sellaisen laittaa, ehkä mahtuis, mutta luulen että seisoskelen sen edessä sitten kun menen vaatehuoneeseen.. Katsotaan. Pintavetoja kuitenkin tulee..

  VastaaPoista
 7. Entä sellainen valosarja, jonka lamppuja saa käänneltyä? Niin, että asentaisi tuohon vinoon kattoon ja kääntäisi lamput osoittamaan lattiaan oven sijasta?

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!