17. toukokuuta 2012

Helatorstain kurkistus


Muutama vapaapäivä lisää ja heti monta rautaharavaa ja -kuokkaa tulessa.Rangat kuvan takareunassa odottavat moottorisahaa, muuten näkymä melko miellyttävä.
Tulppanien istutus lähti käsistä syksyllä. Aiemmin istutetut punaiset tulppaanit ovat monistunut oikein urakalla etualalla. En edes muista minkä värisiä uusia laitoin, mutta toivottavasti punaisia.. Penkin taakse olisi ehkä tulossa laattaportaat ja ympärille jaloangervoa, kuunliljaa ja jotain matalampia kasveja. EHKÄ.
Pionit ja narsissit sovussa portin luona.Vain portti puuttuu (tai onhan se liiterissä odottamassa tolppia).

 

Tähän "kiviaitaan" suunnittelin erivärisiä sammalleimuja kivien väliin. 
Etualalle tulee autopaikan soraa, ja heinät saavat kyytiä.
Alkuperäisiä piha-asukkeja. Helmililjat on kerätty ympäri pihaa ja ovat kyllä levinneet kiitettävästi. Joka vuosi joku törröttäjän löytyy jostain murmikolta. Kevätesikkojen kanssa on kyllä ihan sama tilanne ja oikeastaan myös sormustinkukan kanssa.. Taimia olis jo vaikka muille jakaa. ;)
Tämän penkin tein keskelle ylänurmialuetta. Tulppaaneja, esikkoja, veri- ja peittokurjenpolvea, unikkoa, laventelia, ruiskaunokkia (keskellä), sammalleimua. Eli kerätty kaikenlaista sekaisin. Saa nähdä onko muutoksen tarvetta. Vielä kovin on vihreää, mutta toivottavasti pian kukkii!!
Näköjään täälläkin muutama helmililja. ;) Penkin päässä luumupuu ja toisessa ruusuorapihlaja.
 Kevätvuohenjuuret (kaksi erilaista, korjatkaa jos joku tietää oikeesti mikä tää on) levinneet kamalasti kun pääsivät pois heinikosta.. 
Eikä siinä ollut edes vielä kaikki.. Jälkihamstraus oli syksyn sana, kun ei ollut luntakaan,niin ehti istutella.

2 kommenttia:

  1. Onko se sun ruusuorapihlaja kuinka vanha? Kukkiiko se hyvin? Mä istutin sen viime kesänä ja elossa näyttäisi olevan mut mietin että kukkiiko se näin ekana vuonna :)
    Katja

    VastaaPoista
  2. Juuh, meilläkin elossa. mitä nyt rusakko käynyt typistämässä oksia. Viime kesänä istutettu meilläkin, joten jännityksellä odotan, kaikkea. :) Toivottavasti teilläkin kukkii!!

    VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!