25. toukokuuta 2012

Kukkapenkkejä kuin sieniä sateella..

Taas tein uuden kukkapenkin. Rästihommana viime kesältä. Sain silloin kannettua muutaman tiilen paikoilleen ja nyt tein tiilimuurin loppuun (tiilet ovat kellarista puretusta rivinteerauksesta). Sen taakse jäi ihan kookas kukkapenkki. Muualta pihalta siirsin alkuperäisiä kulta- tai tarhapiiskuja ja viime kesänä istuttamani tarhapiiskut. Penkkiin tuli myös lehtosalviaa. Kaveriksi lähipäivinä palavaa rakkautta ja tulikellukkaa. Ehkä myös tarha-alpia tms.
Saapahan nähdä miten tuollainen sekalainen sakki viihtyy.

 ps. takarinne vielä melko epäsiisti.. ensin viikate, sitten tasoittelu ja sitten ruohonleikkuri..


Yleisesti ottaen kaikki mitkä viime kesinä olen pelastanut huonoista paikoista ympäri pihaa, ovat levinneet hurjasti. Hyvä niin. Ongelmana tietysti on se, että kun on lähdetty keräilemään yksittäisiä taimia ympäri pihaa (alk. huhti-touko 2009), ei yhdenkään taimen päältä voi ajaa leikkurilla vaan kaikki on edelleen pelastettava. Lopputuloksena tai välituloksena siis n. 18 istutusaluetta/kukkapenkkiä... Joissa siis kussakin enemmän kuin yhtä lajia. Ehkäpä jo riittää. Taimia onneksi on voinut jaella muillekin. ;)

Muutamana syksynä istuttamani tulppaanit kukkivat komeasti! Vielä keltaista ja aivan tummaa punaista sekä ehkä kirjavia ensi syksynä. ;) 
Tulppaaneja EI voi olla liikaa. Vai oletteko erimieltä..?


1 kommentti:

  1. No niin, illan saldo on se että, syksyllä on laitettava johonkin ryhminä ainakin keltaista, mustaa ja pinkkiä, ehkä myös valkoista! ;)

    VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!