21. kesäkuuta 2012

Juhannus, tuo (piha-)työn juhla!Juhannushommia! Keskikesän juhla. Sisällä on siivottu paikkoja, jotka olleet koskemattomina pitkään. Eli vinttiä ja kaappeja siivoiltu. Meillä valmistelut muuten jää vähiin, koska emäntä on ulkona, eikä olla juhannusta kotona. 
Melkoisen projektin se on taas ulos keksinyt.

Niitty on aidattu yläpihalle. Aitaus rajaa kivasti pihaa ja tuo katsepisteen takarajalle. Tarkoitus olisi arkarrella sinne jotain eläimiä jostain kanaverkosta tms. ja täyttää esim sammalella tms. Ideoita?Kesän suurin projekti on ehkäpä tämä valmistuessaan yhteensä n. 30 perennan ja niiden version "kukkapenkki".
Mittaa on ehkä noin 5mx4m. 
Kivet on kaivettu osa keskeltä nurmikkoa hankaloittamasta ruohonleikkuuta ja osa ylärinteestä, tulevasta nurmikosta.


 Keinun takana oli jättöalue. Alue jota ei oikein käytetä mihinkään ja jossa kasvaa lähes pelkkää sammalta. On myös epämukavaa istua keinussa niin ettei selustaa ole turvattu. Sitä paitsi siitä oli ärsyttävää leikata "ruohoa". No, yhtenä päivänä päätin että laitan siihen kasveja. Ja siitä se ajatus sitten lähti.


Pintamaa rikkaruohoineen pois, sanomalehteä alle ja multaa päälle. Vain kasvit puuttuvat. niitä pitäisi siirrellä ympäri pihaa. Sitä sieltä ja toista täältä. Lisäksi värien pitäisi sointua kivikkoryhmässä jo oleviin kasveihin, silä uusi alua tuli sen yhteyteen.Valmistuvaan osaan luvassa ainakin erilaisia kuunliljoja, saniaista, päivänliljaa, kurjenpolvia, harmaamalvikkia ja myskimalvaa, punatähkää, laventelia, lehtosalviaa,sormustinkukkaa, vuorikaunokkia, akileijaa, pikkutalviota, kaunokaista, patjarikkoa... Pensaana koivuangervoa.
 Ns. kivikkopenkissä on jo patjarikkoa, hopeahärkkiä, helminukkajäkkärää, tarhatyräkkiä, kultatyräkkiä, isomaksaruohoa, keltamaksaruohoa, ruusujuurta, laukkaneilikkaa..


Alueesta tulee suurin kokonaan koristekasveilla katettu alue tässä pihassa.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa juhannusta ja sopivasti rentoutumista!

    VastaaPoista
  2. KiitoS! Samoin kaikille muillekin lukijoille!! Nautitaan kesästä kun se vielä on..

    VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!