29. joulukuuta 2012

Dokumenttia perinteistä


Kynttilät, lyhdyt, jouluvalot, punaiset, harmaat, valkoiset, vihreät, kultaiset, hopeiset tai värikkäät liinat ja koristeet. Kinkku, porkkanalaatikko, perunalaatikko, lanttulaatikko, kalat, rosolli. Joulukuusi, haudoilla käynti, joulusauna, yhteinen ateria, joulupukki, lahjat. 

Melkein samat asiat ja melkein samaan aikaan koko valtakunnassa. Se on ehkä sitä perinnettä. Huvittavaakin.


Meillä ei ole vaihdettu jouluverhoja eikä - mattoja. Koristeita on niukasti. Tärkein joulunmerkki on joulukuusi ja kyntteliköt keittiössä. Paperitähdet ikkunoissa.Joulukuusia on yleensä kaksi; toinen olohuoneessa ja toinen lastenhuoneessa. 

 
 Jouluna syödään perintölautasilta, joita ei saisi koneeseen laittaa. Mutta kyllä kai ne kerran vuodessa voi..


 Melkoisen perinteinen seisovapöytä.1 kommentti:

  1. Kuvistasi kyllä heti arvaa, mistä juhlapäivästä on kyse :-D Tunnelmalliselta näyttää! Keittiönne on tosi kivan näköinen, joskus leikin ajatuksella että remppaan kevyesti rintamamiestaloni keittiötä (siinä on ainakin seinien maalipinta hyvin kulunut), mutta toisaalta rempattavaa riittää ilmankin. Juuri tuon näköistä olisi kiva laittaa!
    Minustakin on hassua, että koko valtakunnassa tehdään samat asiat joka talossa ja syödään samat ruuat. Ja suoraan sanottuna vähän ärsyttää, kun joulu on varastanut kaiken: siivouksen, ruuat, pihavalot, pöytäliinat, jopa mielentilan! Kaikissa pitää olla joulu-etuliite, ihan kuin niitä asioita ei muuten tarvittaisi.

    VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!