29. joulukuuta 2012

Dokumenttia perinteistä


Kynttilät, lyhdyt, jouluvalot, punaiset, harmaat, valkoiset, vihreät, kultaiset, hopeiset tai värikkäät liinat ja koristeet. Kinkku, porkkanalaatikko, perunalaatikko, lanttulaatikko, kalat, rosolli. Joulukuusi, haudoilla käynti, joulusauna, yhteinen ateria, joulupukki, lahjat. 

Melkein samat asiat ja melkein samaan aikaan koko valtakunnassa. Se on ehkä sitä perinnettä. Huvittavaakin.


Meillä ei ole vaihdettu jouluverhoja eikä - mattoja. Koristeita on niukasti. Tärkein joulunmerkki on joulukuusi ja kyntteliköt keittiössä. Paperitähdet ikkunoissa.Joulukuusia on yleensä kaksi; toinen olohuoneessa ja toinen lastenhuoneessa. 

 
 Jouluna syödään perintölautasilta, joita ei saisi koneeseen laittaa. Mutta kyllä kai ne kerran vuodessa voi..


 Melkoisen perinteinen seisovapöytä.22. joulukuuta 2012

Joulutouhuja


Jouluna pitäisi olla siistiä. Jos jalkalistojen päältä ei pyyhitä ennen joulua, niin millon sitten. Itse syyllistyn nykyään myös "joulusiivoukseen" jollakin tasolla. 
Juuri mitään rästihommia ei ole tehty, mutta ehkäpä ensi jouluksi. Kaappeja ei sisäpuolelta ole kukaan siivonnut, mutta kaikki matot on viety ulos. Tänä vuonna vain keittiönlattia on pesty. Saunakin odottaa ensi jouluun, kun eihän sisäsauna ole edes montaa vuotta vanha. Ulkosauna on, mutta se saa ollakin vanha ja... tunnelmallinen. 
Mutta jouluna saa olla puulämmityksen mukanaan tuomia kaarnan palasia ja puuroskia ympäriinsä, sehän vasta on tunnelmallista! ;)Hyvää Joulua 
ja 
Rauhallista Uutta Vuotta 2013!!


13. joulukuuta 2012

Joulukalenteri 2013


Joulukuu kohta puolivälissä! Enää ensi viikko töitä ennen pientä preikkiä. Jee!

Tämä syksy ei nyt ihan ole mennyt kaikkien toiveiden mukaan, mutta joulu tulee kuitenkin. Ekaa kertaa piiitkäään aikaan sitä ei osaa oikein odottaa, mieluummin eletään päivä kerrallaan. Toki kaikki asiat järjestyvät aina jotenkin, jollakin aikataululla. Tästä ehkä lisää myöhemmin.

MUTTA. Jospas sitä ensi vuonna tekisi joulukalenterin itselleen. Ei mitään tavaraa tai syötävää... Vaan tekemistä! Tähänkin päivään mennessä olisi jo tehty ainakin 12 siistimis- tai remonttitoimenpidettä. Ainahan on niitä rästejä riippumatta asumismuodosta tai perheen koosta tai perheettömyydestä.  Ja ainahan ne pitäisi tehdä nyt viimeistään jouluksi valmiiksi. Eikö? Täytyy siis yrittää ennen ensi vuoden joulukuun alkua, että olisi vaan 23-24 toimenpidettä tekemättä. Hui! Toki kaikille huushollin jäsenille voisi olla omat, joten tulos moninkertaistuisi ainakin meidän perheessä..

Ei huono idea.