4. tammikuuta 2013

Kellarin aulaa

Kertauksena. 
Kellarin aula alkuperäisenä v. 2008 ennen Suurta remonttia.Kellarin aula oli betonia ja rivinteeraustiiltä. Muovimaton suikaleita lattiassa käpristyneinä. Oviaukko isoon tilaan (josta käynti suihkutilaan) oli nurkassa, jossa oli ainoa paikka leivinuunille. Piikkausta ja pölyä, hikeä ja ärräpäitä. Hiekkaa ja kivenmurikoita. Rahaa ja rahaa, aikaa ja aikaa.

Muutama kuva nykyisestä kellarista. Aulassa ei ole mitään lämmitystä ja siinä sijaitsee tällä hetkellä yksi pääasiallisista korvausilmaventtiileistä. On venttiileitä muitakin, mutta tämä on suurin joten hörppää eniten kylmää. Lämmitysmuoto on puu, joten korvausilmaa tarvitaan. Mitä kylmempi, sitä enemmän on lämmitettävä ja sitä enemmän tulee kylmää ilmaa taloon... Aula on siis talvella melko kylmä, muualle sitten tasoittuu kyllä. Onneksi lattia sentään ei ole enää betonia vaan puuta!


Vähän tylsä ja viimeistelemätönhän tämä tila on, vielä. Ainakin nyt pääsee läpi työkaluvarastolle aivan vasempaan reunaan ja takkahuoneeseen (ovi vasemmalla) ja kodinhoitohuoneeseen (ovi oikealla).


Valkoiset seipäät estävät putoamasta portaista. 
Lokerikko on kirpputorilta. Ovet on hankala avata, kun ei ole vetimiä. Suunnitteilla on ollut valkoiset nuppivetimet, mutta mitään asian hyväksi ei ole tehty. Osa lokeroistakin on tyhjillään. 
Kevään aikana olis tarkoitus tehdä kellarisiivousta, joten sitten ehkä täyttyvät järkevästi.

2 kommenttia:

Viestisi ilahduttaa aina!