27. syyskuuta 2013

Perjantain päivitystä!


Lämmityskausi on alkanut tässäkin torpassa.Joka syksy on tuntunut siltä, että miten ihmeessä sitä pärjää kun on oikeesti kylmä. Sisällä on ollut ilman lämmitystä n. 18-19 astetta. Nyt muutamia kertoja pidetty tulia pönttöuuneissa. Ihanaa lämpöä! Aina tässä vaiheessa sitä lupailee että nyt pidetään sitten tänä talvena useammin tulia jne. Varsinkin kellarin takkahuoneen leivinuuni tulee lämmitettyä liian harvoin ja liian kuumaksi kerralla. Vaatii opettelua vielä. Alhaisempiin lämpötiloihinkin tottuu jossakin vaiheessa talvea, hyvä niin.Onneksi on apiuna tuo ilmalämpöpumppu joka mukavasti tasoittaa lämpöä.

Keittiöön on asennettu patteri viime keväänä. Eihän sitä ole pakko pitää päällä, mutta tänä talvena on vielä yksi Mato Matala tässä talossa, oleilee jonkin verran lattiatasossa, joten eipä viitti hanskoja sille laittaa... Keittiössä on aikoinaan ollut puuhella, mutta se on korvattu sähköliedellä. Kyllä se on minunkin valintani. Yläkerrassa on puuhella, jota olisi kyllä kiva lämmitellä.
Tätä odotellessa. ;)


 Hyvää viikon loppumista!


2 kommenttia:

  1. Meilläkin sisälämpötila on laskenut alle 20 asteeseen ja paleltaa! Takkaa onkin tullut lämmitettyä ahkerasti. Tänään isäntä suunnitteli laittavansa lämmöt päälle.

    VastaaPoista
  2. Kääks tuota viimeistä kuvaa! En ole vielä henkisesti valmistautunut tuohon (enkä fyysisestikään, osa pelargoneista on vielä ulkosalla).
    Samaa täällä mietin, kun talo on aika viileä, sillä vielä ei tule lämmittäneeksi kovin ahkerasti. Patterit eivät vielä ole päällä, vaan lämmitään uuneilla, kun ollaan vasta syyskuussa. Mutta jos nyt on viileää, niin miten kylmä onkaan talvella? No, silloin patterit tekevät työtä uunien lisäksi.
    Teillä on mukavan monta tulisijaa, ne ovat niin kovin tärkeitä! Ja jos tulee sähkökatkos, niin ilman ei pärjäisikään.

    VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!