28. syyskuuta 2013

Vain yksi tuoli enää...!


Tuoleja on tässä taloudessa aika paljon (liikaa). Nyt kuitenkin löytyi mieleinen, aika rähjäinen, mutta ilmainen, yksilö kylppärin nurkkaan kylpyvalvojen tuoliksi. 

Ensin ajattelin tietysti valkoista maalia, mutta kun sitä ei ollut. Kylppärissä on kermanväriset isot kaakeliseinät ja tummanruskea lattia. Verhona joku 60-70 -luvun kappa, jossa on oranssia, keltaista ja tummaa ruskeaa. Valkoinen ois ollu tosi tylsä. Eikö?! ;)

Entäs valkoinen kestovaippakankaasta (tms.) tehty istuintyyny?


Mukavia ideoita tai vaan oloja tälle lauantaille!

27. syyskuuta 2013

Valaistunut perjantaiPallo!


Vihdoin löytyi pallo! Mies tosin sanoi että ethän ikinä ole tuollaista halunnut... joku mielenhäiriö ollut aiemmin, kai. 
  

Ihana tuo on. Ja isommat lapset tykkää!

Perjantain päivitystä!


Lämmityskausi on alkanut tässäkin torpassa.Joka syksy on tuntunut siltä, että miten ihmeessä sitä pärjää kun on oikeesti kylmä. Sisällä on ollut ilman lämmitystä n. 18-19 astetta. Nyt muutamia kertoja pidetty tulia pönttöuuneissa. Ihanaa lämpöä! Aina tässä vaiheessa sitä lupailee että nyt pidetään sitten tänä talvena useammin tulia jne. Varsinkin kellarin takkahuoneen leivinuuni tulee lämmitettyä liian harvoin ja liian kuumaksi kerralla. Vaatii opettelua vielä. Alhaisempiin lämpötiloihinkin tottuu jossakin vaiheessa talvea, hyvä niin.Onneksi on apiuna tuo ilmalämpöpumppu joka mukavasti tasoittaa lämpöä.

Keittiöön on asennettu patteri viime keväänä. Eihän sitä ole pakko pitää päällä, mutta tänä talvena on vielä yksi Mato Matala tässä talossa, oleilee jonkin verran lattiatasossa, joten eipä viitti hanskoja sille laittaa... Keittiössä on aikoinaan ollut puuhella, mutta se on korvattu sähköliedellä. Kyllä se on minunkin valintani. Yläkerrassa on puuhella, jota olisi kyllä kiva lämmitellä.
Tätä odotellessa. ;)


 Hyvää viikon loppumista!


15. syyskuuta 2013

Muutama kuva.

Tässäpä kuvia viime aikojen uudistuksista pienistä ja isoista; 
lattioita maalailtu kellarissa, uudet sohvat ja uusia tunnelmia muutenkin.
 Kierros alkaa vihreästä huoneesta.

 Näkymä olohuoneeseen vihreästä huoneesta.


 Olohuonetta Eteinen


 Eteinen
 Wc


 Keittiötä vihreän huoneen suunnalta.


 Tuikkumukit!

  
 Terassia


 Kellarin aulaa portaista kuvattuna.


 Keräilykollaasi.


 Kellarin aulaa takkahuoneesta kuvattuna.


Näihin kuviin ja tunnelmiin...
Mukavaa sunnuntaita!6. syyskuuta 2013

Huussia siistitty!Jämä maaleilla tästä tuli just hyvä. Ja vähän kaikenlaista rekvisiittaa lisäks. 
Pieni pitsiliina oli sopiva verhoksi.Kärpäsen näkökulma.4. syyskuuta 2013

Lainausta

Pakko lainata www.rintamamiestalo.fi -sivuston kirjoitusta nimimerkiltä "matrismik":

"Jos järjellä ajattelee ja katsoo tämän päivän rakentamisen tasoa, alkaa alkuperäinen rintamamiestalo olla jo melko vähä riskinen. Siinä ei ainakaan maksaa sitä että "on niin uusi että ei pitäisi olla mitään ongelmia". Kiire, kilpailutus, pitkät alihankinta ketjut, urakoiden pilkkominen niin pieniin osiin että kukaan ei enää tiedä varmaksi mitä on työmaalla tehty ja onko tehty oikeassa järjestyksessä.

Tuttu kirvesmies ei suostunut laittamaan märkiä villoja seiniin, sai lähteä työmaalta kommentein "no joku toinen ne villat seiniin laittaa..". Rintamamiestalot on aikanaan rakennettu itselle omin käsin tunteja laskematta, usein rakennettu tontille luontaisesti kuivinpaan kohtaan ja se märempi maa säästetty viljelyksille. Nykyään talot rakennetaan just siihen kohtaan ja niin isoina kuin rakennusoikeus ja naapurien rajat antaa myöden, sen on ihan sama millainen maapohja sattuu olemaan talon alla, viljelyksiä ei kukaan enää tarvitse välttämättä.

Uusissa taloissa pinnat ovat toki siistit ja kunnossa, kukaan ei enää muista kuinka rakennusaikana ikkunoiden paikoilla olleet muovit sai lähteä kun raksamiehillä oli kuuma sisällä (eli sai sataa sisään ikkuna aukoista kenenkään piittamatta ja mitä siitä seuraa selviää aikaisintaan n. 5-10 vuoden päästä). Pääkaupunkiseudulla tontit alkavat olla niin pieniä talojen ympärillä että ruohonleikkuria ei tarvita, mutta kun terassilla kompastuu ollaan naapurin puolella.

Itse en suostunut maksamaan tuplahintaa samoista neliöistä 90-luvulla rakennetusta omakotitalosta samassa kaupunginosassa (ja lähes puolet pienemmällä tontilla huonomalla sijainnilla), jokainen tietysti tekee niin kuin hyväksi näkee. Nykyään laatu "todistetaan" sertifikaatein kaikissa rakennusvaiheissa, esimerkiksi mitallistettu puu tehokasvatettuna on niiden mukaan parempaa kuin puu joka on kasvanut ennen apulannan keksimistä hitaasti omaan tahtiin pienin vuosikasvuin, ihanko oikeasti on näin."

...ja valkoista ja keltaista ja... uudelleen violettia.


Uusia perheenjäseniä ja niiden perushuoltoa. Hieman uudistamistakin.

   

Kevyt tai ei niin kevyt hionta. Ja maalia! 


 

Penkistä tuli mahtava. Sävy jäljittelee ikkunan jqa oven puitteiden ja karmien välissä olevan vihreän sävyä. Vähitellen ikkunoiden kunnostuksen edetessä nekin osat maalataan uudelleen.


 Pinkki kaappi onkin nyt beige. Nupit jää alkuperäisiksi.Työpajassa osa jo valmiita ja osa puolivalmisteita.


Tytär halusi tuolista sittenkin keltaisen. Violetti syveni toisen kerroksen myötä. Valkoista pöytää piti ensin liimailla ja sitten se sai saman sävyn kuin talon lautalattiat. ;)

 

2. syyskuuta 2013

Maalari maalasi... oranssia ja violettia!

Päivähommaa päiväunien aikaan. Kasa vanhoja huonekaluja muutti meille eilen. Innostuksissani piti heti saada ne kunnostettua ja sisätiloihin. Hieman kyllä kärsineitä olivat, mutta. 
Enpä oo aikoihin mitään tällästä juur tehnykään!


Valkoinen 1:n laatikon pöytä odottelee vielä imuroimista, hiomista, maalia, muutamaa ruuvia, laatikon uudelleen kasaamista... Ilmeisesti on enemmän tai vähemmän ollut purun seassa vintillä n. 30v.

Vihreä tuoli tarvitsi vain puhdistuksen..

Punaiset tuolit tarvitsivat hionnan ja maalauksen.


Tuolit maalattu vasta kerran. Ihanat on.

1. syyskuuta 2013

Kirkastusta syksyyn.
Eteisessä oli hyvin himmeä ja keltainen valaistus. Nyt näkee tulla sisälle!!
ps. Mikä ei kuulu joukkoon? ;)