17. maaliskuuta 2014

Ahdistusta vuodelta 2009. Onneksi nyt pelkkää iloa!

Salaojitus ja sadevesiviemäröinti kannattaa suunnitella paperilla hyvin ja MYÖS maassa. 
Kannattaa myös levitellä putket oikeisiin paikkoihin ja miettiä kaadot.. 
Putket olivat 6 m pitkiä ja talo 8m x 9 m.


Työ tehtiin sekä itse että ulkopuolisin voimin. Tavarat hankittiin itse ja apurina oli kaivurimies ja kaksi työmiestä,joista toinen oli allekirjoittanut. 


Työ alkoi hyvän suunnittelut jälkeen maanantaiaamuna klo 7. 
Vartin yli oli jo kannot haudattu ja talon ympäristön kaivuu alkanut. 

Puita oli kaadettu talon ympäriltä 5 kpl jo aiemmin. Kaivurimies ei meitä muita säälinyt. Työ tehtiin klo 7-15 ilman taukoja. Yksi työpäivä meni kaivuuseen. Mielenkiintoista olikin etsiä vesijohtoa ja sähköjohtoa, mutta ne löytyivätkin helposti myös ulkopuolelta. Talossahan on iso kellari, joten sieltä nähtiin johtojen paikat. Sokkelikin oli ok. Ei siis yllätyksiä. 

Kiviä löytyi ja niistä koottiin pieni aita autopaikan ja piha-alueen väliin kun ei muutakaan keksitty. Tähän ei varauduttu.Kuistin alta piti kaivaa käsin lähes kokonaan. Jee!Hulevedet sai laskea lopulta läheiseen avo-ojaan. Tässä putkille uoma.

Lopulta kaivurimies siisti pihan somasti savelle. Sitten mullat myöhemmin ja siemenet. Hommaa oli sillä pohjamaa oli täynnä juuria ja vanhojen salaojien tiilien kappaleita. Harausta ja keräämistä!
 
 Fyysiset hommat oli tehty 4 vrk:n kuluessa. Hintaa tuli silti. Samalla tehtiin kellarin ulokopuolinen lämmöneristys salaojittavalla lämmöneristeellä. Työtä tehtiin lähes kellonympäri 3 henkilön voimin. Ja lisäksi oli lastenhoitaja. (Onneksi silloin oli vain yksi lapsi!)


Piha 2010 kesäkuussa:

  

Piha (2010 ja) 2011 toukokuussa:
  


 


 Piha 2011 heinäkuussa:9 kommenttia:

 1. Koneurakointi Kivi on hyvä firma. Se, joka meillä kaivoi, ei kaiva enää.

  VastaaPoista
 2. Tuollainen urakka meilläkin oli toissa vuonna edellisellä talolla. En kyllä enää haluaisi sellaista. Jälkeen on kyllä hienoa katsoa. Teille on tullut oikein kaunis piha.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Urakka tosiaan!!! Ei näin jälkeen päin ymmärrä miten tuosta selvisi. Silloin ei kai ajatellut että ei selviäis kun oli pakko. ;)

  VastaaPoista
 4. Aikamoinen homma! Kivan näköiset nuo laattapolut vihreällä nurmella :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Suklaalevysoitin! Nuo on kyllä tunnelmalliset. Nyt kun ne siinä ovat 3 kesää olleet, olisi aika kaivaa laattoja ylöspäin etteivät peity nurmikkoon..! Helpompiakin polkuratkaisuja on. Sitä paitsi talon edessä yksi laattaa kääntyy keväisin pystysuoraan ja lähes uppoaa routamonttuun. Jonakin vuonna pitäisi piharakennuksen sähköt uusia ja sitten routaeristettä tuohon kohtaan. Muualla ei roudi.

  VastaaPoista
 6. Onpa ollu iso rojekti, mutta lopussa kiitos seisoi :)). Kaunis piha.

  VastaaPoista
 7. Nojjoo, onneksi etukäteen ei arvannut kun ei ollut kokemusta. Kuistin alla oli pelottavaa ja ahdasta, mutta tarkistettiinpa lattian kunto samalla.

  VastaaPoista
 8. Hienosti dokumentointu urakka! Huh, meillä ei mennyt salaojitukseen paljon rahaa kun appiukko on alalla, mutta oli se aikamoinen työ silti. Onneksi sain sukupuoleni ansiosta vapautuksen noista hommista (appiukko on vanhan liiton miehiä) ja lähinnä vahdin, etteivät lapset juokse kaivanteeseen tai kaivurin allle :)

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!