4. elokuuta 2014

Istutusalueet 9-12
Lupasin että en tee yhtään uutta aluetta tänä kesänä. Mutta en luvannut etten yhdistäisi muutamia toisiinsa. Siinähän kappalemäärä vähenee jopa.. Osaa alueista on vain vähän täydennetty. Ideahan olisi että joku kukkisi koko ajan ja vanhat peittyisi uusilla. ;) Ihan ei oo idean mukaista, vielä.


NRO 9


 Talon etelänurkalta. Tässä kasvaa vas.reunassa rusopajuangervo, sitten kiiltoleimua, nepalinhanhikkia, sinipiikkiputkea, harjaneilikkaa (valkopinkki), patjarikkoa, jaloritarinkannusta (valk+sin), tähkätädykettä, villiviiniä, kevätvuohenjuurta, syyssädekukkaa, jaloangervoa, nyppykurjenpolvea.

 NRO 10

 Tässä 1,5x3 m penkissä melko aurinkoisella paikalla tarhaväriminttua, luumupuu (pieni), vuorikaunokkia, peittokurjenpolvea, kaunokaista, ruusuorapihlaja, keväällä tulppaaneja.


NRO 11

,


Paikka puolivarjoinen ja alueen koko n. 6x5m mutkitellen. Kasveina kartiotuijat, pihajasmike, tarhakatajaa, kuunliljoja, jaloagervoja, kevätvuohenjuurta, harjaneilikkaa, rönsytiarellaa, vaaleaa kärsämöä, marjaomenapensas, verikurjenpolvi, köynnösruusu, koivuangervot, syyshortensia, kesäpäivänliljat, ruskoliljat, suikeroalpia.. 


NRO 12Tämä alue on laajennettu pienemmästä. Nyt kokoa on 2,5x4,5 m. Kasveina kartiotuijaa, kuunliljaa, punatähtiputkea, sinietelänhernettä, päiväkakkaraa, purppuraheisiangervo, pihlaja, jaloangervoja, tuoksukurjenpolvea, lehtosalviaa, syysleimua (valk), elokuunasteria, varjoyrttiä, valkoinen kiinanpioni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestisi ilahduttaa aina!