22. elokuuta 2014

Monen kesän homma


Viime kesänä se syntyi. Nyt se on jo pitkään kävellyt ja juossut. Ja minä perässä. Ikää 1 v 3 kk. Tässähän se kesä on mennyt parhaista hetkistä nauttien. Ihanaa aikaa, mutta myös työlästä. Nuori isäntä rakastaa ulkoilua ja hiekkalaatikkoleikkejä. Usein heti aamutoimien jälkeen hoetaan "keekä keekä" ja juostaan taputtelemaan ovea. Sisällä kärttyillään oikein kunnolla mutta ulkona kaikki on hyvin.

 Muovinen ruohonleikkuri on tärkein yksittäinen tavara ulkona. Autot hyvänä kakkosena.. Kukkia voi lyödä lapiolla. Ilmeisesti poika siis, josta aion kasvattaa kyllä puutarhurin apulaisen. ;)Esikoinen lähti kouluun. Tai siis onhan siitä jo pari viikkoa. Iso muutos kaikille. 
Ja ihana muutos.
Ja pelottava.


Yhtäkkiä huomaa miten tuollainen 7 -vuotias pystyykin tajuamaan ja muistamaan hirvittävän paljon, esimerkiksi mitä opettaja on antanut läksyksi. Tai sen, että ottaa tavaransa mukaan kun lähtee kotiin. Ja että miten tullaan kotiin.


Keskimmäinen koki ettei hänellä ole nyt "mitään juttua" ja ehti jo oireillakin. Sitten tuli tieto kahdesta kerhosta joihin pääsee kavereidensa kanssa!


Keskimmäinen tykkää myös oikeiden hommien tekemisestä; matojen kaivaminen (=kasvien istuttaminen) on yksi lempihommista. Tyttönen on myös mielellään "apuna" kaikissa projekteissa, kuten autotallin rakentamisessa. Ihana pieni neljävuotias perhosten ihmettelijä, joka näkee maailman eläinten silmin. ;)


Monen kesän homma on vielä kesken, eikä se tänäkään kesänä juurikaan edennyt. Ensi kesänä taas harjoittelemme vähän enemmän nautiskelua pienempien projektien äärellä.
"mutta kun ei sitä vois kuitenkaan lukea riippukeinussa kirjaa, niin parempi tehä näitä hommia nyt vaan ja sitku nää on isompia niin lukea sitä kirjaa siinä valmiilla terassilla", sanoo isäntä 34v.

3 kommenttia:

  1. Heh, tsemppiä sinne! Ihana pieni koululainen.

    VastaaPoista
  2. Onnnea ekaluokkalaiselle! Onneksi ollut kaunis kesä, niin pikkumies on saanut viilettää ulkona..:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Mahtavaa että oli hellettä niin paljon, sai juosta paljain jaloin. Nytpä sitten ongelmana onkin sukat. ;)

    VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!