2. lokakuuta 2014

Sisustusvalo-onnettomuus!


Innostuin muutama viikko sitten laittelemaan valosarjoja.
Vintiltä löytyikin niitä melko paljon. Pidempään on jo harmittanut se, ettei ne ole soveltunut ns.sisustusvaloiksi vaan ne on olleet käytössä vain joulun aikaan. 

Nytpä ajattelinkin siis tehdä niistä sellaiset että sopivat jopa kesään. ;)
Lopputuloksesta voi olla montaa mieltä.


Työseloste:
Otin yhden valosarjan, joka oli kietoutunut toiseen. Viime talvena kuistilla oli lyhdyissä kirkkaat ledit, mutta en muista montako lediä nauhassa oli. Nyt toki luulin että tämä vyyhti sisälsi molempien lyhtyjen valosarjat.

Noo... vyyhti sisälsikin kaksi valosarjaa, mutta. Leikit sujuivat lapsilla hyvin ja ajattelin että äkkiä tästä vähän kokeilen.. Aloitin purkamatta koko vyyhtiä. Valkoisten muovimukien pohjaan tein viillon ja pujotin siitä ledin läpi. Melko nopeeta hommaa kyllä! Jatkoin ja selvittelin vyyhtiä samalla. Ihmettelin kun nauha vaan jatkuu ja jatkuu. Muovimukiputkilossa oli 80 kpl mukeja. Ajattelin että ehkä puolet menee tähän ja sit voin tehdä sen toisen vielä. Ah.

Mukeja kului ja kului ja laskin mielessäni että montako voi vielä mennä. Heittämällä meni yli 40, ja sitten 60. Totesin että sitten on oltava 80, koska ei valosarjoissa ole mitään sillä välillä..?! Ihmettelin myös että oliko nämä todella mahtuneet lyhtyihin. Voihan valo, mikä homma.

Noh. 80 ledejä oli ja mukit riittivät juuri ja juuri kun kuopus ehti yhden jo rytistää, 
mutta suoristin sen. ;)

Kaikki mukit käytetty ja ledit pujotettu. 


Kokeillaanpa miltä näyttää valoilla! Ihmettelin tovin kun mukit muutti valot violeteiksi. Noiduin jo muutaman kerran että olisi pitänyt ostaa pahvisia tai jotain.
 Noh. Sitten laskin yhteen 80 + violetti. Lopputulos oli se että valot olivatkin ulkovalot, joita säikyin viime talvena aina hälytyajoneuvovaloina ikkunan takana. Huh. No niin, nyt oli sitten pujoteltu 80 muovimukia violetteihin ulkovaloihin. 

Ja siksi violetit, kun tytöt mäkättivät viime syksynä kun oli pelkkiä "valkoisia".

Viikon jaksoin katsella näitä ökyvaloja tyttöjen ikkunassa. 
Menivät muuten melko monta kertaa ikkunan reunojen ympäri. ;)

Onni onnettomuudessa; muovimukit kestävät säätä kuin säätä. Valot pääsivät kuitenkin ulos lopulta kun terassi kylpi pimeydessä.

Että tällästä Strömsöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Viestisi ilahduttaa aina!