14. joulukuuta 2014

Haetaan levollisempaa joulua!!


Ennen ajattelin että jouluun kuuluu ehdottomasti punainen liina ja tontut jne. Toki lasten kanssa joulua viettäessä täytyy jotain maskottejakin olla, mutta onko niiden oltava tonttuja ja punaisia?!

Tuskin.

Tänä jouluna en kestä juurikaan ylimääräistä punaista. Pienikin määrä ärsyttää. Ylimääräisellä tarkoitan sitä punaista, mikä tulee tavallisen sisustuksen lisäksi. Punaista löytyy kuitenkin mm. vihreän huoneen piirustuspöydän lisäksi pöydän ääressä olevista pinnatuoleista. Niitä en laske kuuluvaksi jouluun, vaan taloon.Kyllä se on monta kertaa tullut huomattua, että välillä kaipaa lisää tavaraa esille ja välillä ei. Sama tilanne on ollut värien kanssa. Viimeksi levottomuus ärsytti reilu kaksi vuotta sitten, tuloksena valkoiseksi maalatut lautalattiat! En kadu. Vaikkakin montaa mieltä voi olla tästäkin. Ja onhan öljytty mäntylautakin ihana..

Viisi vuotta tässä talossa on pohdittu tyyliä, värejä, vanhaa, uutta, lainattua... Välillä vaihdeltu huonekaluja kellarista yläkertaan ja takaisin... Koskaanhan ei lopullisesti valmista tule. Hankkeet kestävät sen aikaa että ehtii jo elämäntilannekin muuttua. Juuri kun tuntui että jokin loksahti kohdilleen sekä huonekalujen että värien suhteen, niin pitikin jo kuopukselle sänky vaihtaa tai muuta vastaavaa.

Tällä hetkellä kaipaan enemmän selkeyttä ja levollisuutta tähän mökkiin. Toki pienet lapset ja niiden lelut tuovat levottomuutta, eikä niitä haluakaan kokonaan pois, mutta.. Värejä on nii-in paljon, että on varaa karsiakin. Tosin tässä yhteydessä todettava värien ystäville, että pelkkää valkoista ei ole tulossa. Ja tyylikin pysyy samana.

Kuvia tulossa myöhemmin.


Levollista alkuviikkoa!!!

4 kommenttia:

 1. Moikka! Melko uuden karhee lukija täällä..:) samat mietteet joulu"höntsästä".. Ehkä tosiaan se lelujen sekasorto tarvii kaverikseen jotain vähän rauhallisempaa. Tämäki romu-liisa on laittanu tavaraa pois (tai ainaki piiloon;)) oikeen vähä rankemmalla kädellä. ..mun synnyinkoti on muuten myös Koivurinne, sitä kautta blogisi herättikin mielenkiinnon..:)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa mukaan Marttilan tilan Jonna!! En oikein ennen tajunnu että kaikki ei tarvi löytää paikkaansa yhtä aikaa. Hölmö ajatus näin jälkeen päin. ;)

  VastaaPoista
 3. Herkän kauniit kehykset!
  Kyllä, samoilla linjoilla, turhaa pois! Kaunis voi olla hyvin yksinkertaista!
  Nauti joulusta ja lämmin tuulahdus täältä oliivipuun alta!

  VastaaPoista
 4. Susanna Vaahla: Niimpä niin! Kiitokset lämpimistä terveisistä!

  VastaaPoista

Viestisi ilahduttaa aina!