25. helmikuuta 2015

Kalpean keittiön perintösohva; ollako tuossa vaiko eikö olla?


Olen aina halunnut keittöön sohvan.

Muutama vuosi sitten raahasin pihakalustesohvan keittiöön. Se oli valkoinen ja siinä oli käsinojat. Muuten se sopi hyvin mutta käsinojat tekivät istumisen hankalaksi, sillä sohva ei ollut riittävän leveä suhteessa pöytään.. 

Hetken se siinä silti oli kunnes päätyi takaisin pihalle.

Paljon on muutoksia tullut tämän kuvan ottamisen jälkeen...
 

Kesällä saatiin miehen vanhemmilta mäntyinen sohva, jossa on säilytyslaatikko istuimen alla. Juuri sopiva leikkimökkiin. Siellä se sai nököttää tähän asti.

Yhtäkkiä keksin että täytyy kokeilla tuota perintösohvaa keittiöön kun se on hieman pidempi!
Hieman löi tyhjää että miten saan sen tuota jääpolkua pitkin alhaalta leikkimökistä ylös talolle. Sohva on kuitenkin täyttä puuta ja painaa sen verran että just saan nostettua hieman ylöspäin kahdella kädellä selkänojan keskeltä.

Sitten keksin ilahtua talvesta. Otin lumikolan ja laitoin sen toisen pään alle (kun nyt ensin olin touhunnut sen leikkimökistä pihalle). Sitten vain työnsin toisesta päästä sohvaa. Muutamassa minuutissa sohva oli jo kuistin portaiden kohdalla. Siitä sitten porras kerrallaan ylös. ;)

Ennen pöydän päähän kertyi helposti tavaraa kun kukaan ei siellä istunut. Tästä syystä pöytä tuntui välillä liian pieneltä, vaikkei se sitä oikeasti ollutkaan. 
Nyt kukaan lapsista ei muualla istukaan. 
Ahdasta on. Kaikki kolme änkevät vierekkäin sohvalle ja meille jää vähän liikaakin tilaa.
Huomaahan lamppu joka on nyt keskellä pöytää!

Jotenkin keittiö on edelleen kalpea. Tai sitten sitä on vaan itse liian kriittinen. 
Täytyy harkita värikästä vahakangasta!  ;)

Suosituksia?

8 kommenttia:

 1. Minäkin olen monta kertaa sovitellut meidän puusohvaa ruokailupöydän pariksi mutta en ole ollut lopputulokseen tyytyväinen, joten ilman sohvaa mennään edelleen..

  Teidän sohva näyttää kyllä ihan kivalta! Ja nuo keltaiset tuolit! Muistatko millä sävylle ne on maalattu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sohva saa olla toistaiseksi tuossa!

   Keltainen oli muistaakseni Maston-sarjan spraymaalien keltainen. ;)

   Poista
 2. Meillä on nyt puutarhasohva samalla tavalla keittiön ikkunan alla...mulla oli siinä paknava talonpoikais sohva mut hilasin sen kesällä meidän aittaa...kovin oli painava ja melkein samanlaista konstia käytin kuin sinä...mulla vain oli kaksi pitkää lautaa jotka laitoin jalkojen alle ja työnsin...sit vain siirtelin lautoja sitä mukaa kun matka taittui...mies kyllä ihmetteli,miten sen sain vietyä,mut kyllä hätä keinot keksii...niinkuin tais käydä sullekin...
  Kivalle näyttää teillä...mietin...voisiko tuon sohvan maalata jollain ihanalla värillä tai laittaa siihen istuinosan värikkään patjan ja tyynyjä...siitähän sinä saisit väriä keittiöösi.♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Olipa hyvä konsti!! Yritin laittaa patjan ja tyynyt tuohon mutta lapset ei anna niiden olla..

   Maalamista olen miettinyt kyllä! Keittiössä on sinänsä/muka väriä (tummanruskea, oranssi,keltainen,vaal.ruskea,valkoinen) kyllä mutta jotenkin ei miellytä...

   Poista
 3. Minäkin haluaisin puusohvan meidän ruokailuhuoneeseen! Ollut jo tovin haaveissa. Sekä isohko pirtinpöytä ja -penkki tai pinnatuoleja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijjoi! Kuulostaa hyvältä! ...oikeestaan jo pelkkä ruokailuhuone. :)

   Poista
 4. Oi, kuinka kaunis ja kiva! Minä myös olen haaveillut sohvasta tai penkistä ruokapöydän ääressä, mutta haaveet saavat odottaa isompaa keittiötä. :)

  Tuolit, matto ja kynttilä tuovat ihanaa pirteyttä ja väriä keittiöön. Olen itse todellinen verhosisustaja, joten itse kiinnitin ensimmäisenä huomiota valkoisiin verhoihin. Sopisikohan keittiönikkunoihin yksiväriset tai kuviolliset verhot, joissa olisi muutakin kuin valkoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommenteista! Juuri tänään mietin erityisesti verhoja. Toisessa ikkunassa ei ole lainkaan.. Välillä olen kokeillut värikkäitä verhoja, mutta vielä ei ole löytynyt mieleisiä. Muutaman vuoden oli vanhat karheat verhot, toinen keltainen ja toinen oranssinpunainen... :) Täytyy pohtia!

   Poista

Viestisi ilahduttaa aina!