10. maaliskuuta 2015

Kevät: odotusta kauhulla ja innolla


Meidän tiellä on tehty kuukauden päivät tietöitä. Sähköyhtiö keksi maakaapeloida sähköverkkonsa. Samalla asennetaan uudet katuvalot; vanhat olivatkin niin harvassa että. Ei huono keksintö siis. Mutta ehkä se toteutus olis voinu olla jotenkin erilainen. :)

Toki parempi nyt kuin myöhemmin keväällä.
 Täällä kun ois aika talvi vielä ilman että ne savet kaivetaan esille.

 

Parhaimmillaan tässä on pörrännyt neljä erilaista kauhalla ja pyörillä tai telaketjuilla varustettua maansiirtokonetta. Lisäksi näkyy vilkkuautoja ja sähköjohtorullia pitkin tienvarsia. Voitte vain kuvitella kun maaperä on savipohjaista että... mikä on näky tiellä!

Tällä tiellä on taloja vain toisella puolella, joten maansiirtotyöt on onneksi tajuttu tehdä tien asumattomalla puolella. Se alue kerää talojen takana olevasta rinteestä kaiken sulamisveden ja keväisin on joskus jopa tulvavaara. Voitte myös kuvitella mitä käy kun kaivurit kaivavat urat sähköjohdoille tällaiseen maahan...! Toki tienvarteen piti nyt sitten pystyttää myös sähköpääkeskus tai mikätoinyton. Tosin paikan olis voinu (sala)ojittaa ensin. Mökki nimittäin pystytettiin kohtaan, josta vedet virtaavat isompaan rumpuun tien alle. Paikkaa vaihdettiin jo kertaalleen mutta ei auttanut. Noh, riittävästi soraa niin saarihan siitä saatiin! Se alue oli tosin kaivettu jo niin monesta kohtaa että yksi koivu kaatui juurineen (tai mitä sillä nyt niistä jäljellä oli) vain muutaman metrin päästä tätä keskusta. Onneksi ei kaatunut tielle eikä kenenkään päälle.Viime viikolla kävi nuohooja. Sillä aikaa olivat kaivaneet tien poikki. No onneksi melko pian selvisi että olivatkin avanneet tien toisesta päästä. Ei olis haitannut pieni ilmoittelu mitään...

Viikonloppuna tulimme kotiin ja ihmettelimme kun kaivurissa oli valot. Mies oli kuskina ilman työvaatteita. Kävi nappaamassa ämpärillisen soraa mukaansa. Tänään kerhoreissulta palatessa olivat paistamassa makkaraa jollain liekittimellä autojen takana. :)

Ehkä olis parempi olla vähemmän kotona. :)

Muuten kyllä kevättä jo odotellaan innolla, mutta meillä asuu sellaisia lällimagneetteja että sukelluspuvut on hankittava!

ps. kaupunki on myös kaatanut puita niin että aurinko paistaa pihaan jo nyt ennen puolta päivää, vaikka näin on ollu yleensä vasta keskikesällä! ..siitä ollaan kyllä hyvillämme!

2 kommenttia:

 1. Meillä laitettiin sähköt maan alle viime syksynä, juuri kun maa oli hiukan jäätynyt ja sitten taas suli. pihasta tuli suorastaan 'loistava' :( tätä kevättä nyt sitten jännityksellä odotan kun syksyllä ei autolla tarvinnut pihalle ajaakkaan - jos ajoi niin satavarmasti tarvittiin verta, hikeä, kyyneleitä sekä ärräpäitä että apujoukkoja että pihasta pääsi pois
  Mutta jotain hyvääkin.. sähköt eivät ole juurikaan talven aikana pätkineet - eli energiansäästölamppujen kulutuskin on tipahtanut minimiin :) tähän asti pätkivän sähkön vuoksi moiset lamput on olleet enämpi kulutustavaraa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai niin.. Noh, ehkä näistä lopulta seuraa hyvääkin. :)

   Poista

Viestisi ilahduttaa aina!