30. marraskuuta 2015

Kuinka tehdä yksinkertaisesti hankala?


Leivottiin torttuja. Tai no ei niissä paljon leipomista ole. Hankalin vaihe on odottaa että taikina sulaa edes hieman ennen kuin leikkaa viivat. Tunnustan miettineeni että miten tän sais nopeiten ja helpoiten tehtyä, eli ettei tarttis joka välissä kääntää itseään tai peltiä tai taikinan palasta. Muistan että äitilläni taisi olla sellainen muotti mikä painettiin taikinan päälle ja se teki viivat oikeisiin kohtiin. Haasteena oli muistaakseni se, että viivat eivät aina painautuneet alas asti auki, vaan niitä sai sitten repiä taitellessa ja taikina venyi jne.

Olen tehnyt viivoja myös pizzaleikkurilla, mutta en osaa ikinä lopettaa ajoissa, vaan sakaroista tulee liian pitkät ja torttu hajoaa syödessä. :) Veitsi oli nyt paras, tosin helposti leikkaa sit leivinpaperinkin viilloille.
Täytteitä vois olla monia. Tähän mennessä on kokeiltu perinteisen luumuhillon lisäksi vain vadelmahilloa ja hillottomuutta. Kananmunalla en voitele, vaan ripotan tomusokeria päälle. ;) Ovelaa, eikö?

Näköjään saan pienestä hommasta hankalan. Vai miten te muut tän hoidatte?

4 kommenttia:

 1. Mä kokeilin jokin aika sitten tuollaista muottia, kun löysin sen äitini kätköistä. Totesin saman ongelman: reunat eivät leikanneet taikinaa loppuun asti. Lisäksi tämä (70-luvulta peräisin oleva) muotti oli liian pieni, jos sillä ajatteli tehdä torttuja pienistä taikinalevyistä.

  Mä olen leikannut taikinaa ruokaveitsellä ennen kuin se on sulanut kokonaan. Silloin taikina ei veny! :) Täytteenä meillä on useimmiten aprikoosimarmeladia ja kanelia, joskus omenamarmeladia. Vadelma voisikin olla kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Hyvä, että muutkin tätä miettivät. ;) Näin olen itsekin pit'nyt parhaimpana, että leikkaa jähmeänä. Oih, omena ja aprikoosi kokeiluun! Kiitos!

   Poista

Viestisi ilahduttaa aina!