2. joulukuuta 2015

Tässäpä yksi tapa piristää lattiaa!

Tästä ruudullisesta keittiön lattiasta ehdin haaveilla lähes kuusi vuotta. Ihan ei ollut listalla ensimmäisenä, joten nyt vasta (?) sain tämän rykäistyä. Sitä se kirjaimellisesti olikin. Päätin että nyt maalaan sen, tai sitten se jää taas seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Mitään parasta ajankohtaa tällaiseen ei ainakaan tässä talossa ole, joten tavallinen perjantai-ilta kävi oikein hyvin. 

Ajattelin että pesen lattian nyt ensin ja katon sitten että milloin ehdin jatkaa. Lapsia kun pomppi (kirjaimellisesti) ympärillä kolme. 

Siitähän he riemastuivat kun keittiö olikin tyhjä!


Vedin isolla viivottimella viivan lähes kulmasta kulmaan. Viiva ei tullut aivan kulmasta kulmaan, vaan taktisesti vähän vinoon, mutta ei minkään suhteen mitenkään. Tässä talossa kun mikään ei ole suorassa, niin vinossa ruudut olisivat kuitenkin.

Sitten valitsin mistä aloitan ruuduttamisen. Piirsin suorakulman ja pitkän viivottimen avulla viivan kohtisuoraan muita vasten. Yhden ruudun kooksi valitsin 30x30 cm. Keittiön välitilassa on 10x10 cm laatat, joten tuo tuntui järkevältä. Eli viivat vedin siis 30 cm välein. Lattialle piirtyi lyijykynäruudukko.  

Eipähän näyttänyt juuri miltään ja polvien ihokin alkoi olla kosketusarka. Polvisuojat olis ollu hyvät.
Ripottelin värikynät merkiksi valkoiseksi jääville ruuduille, ja hahmottelin missä olis hyvä olla värillinen ruutu jne. Helpotti kovasti kun lattiantasosta hommaa teki. Silti piti olla hirmu tarkka ettei mennyt väärin.


Teippausta piti miettiä ihan todella. Ulkoreunat teippasin niistä, jotka oli aikomuksena maalata värillä. Maalarinteippi piti joka katkaisulla leikata tosi suoraan, kun kulmat piti saada tarkasti. Värilliset ruudut tulivat kulmittain aina toisiinsa nähden.

Sävy oli muuten MULPERI. Vaalea, mutta kuitenkin erottuva. Maalina lattiassa jo aiemminkin käytetty Betolux. Ohjeen mukaan uudelleenmaalattavissa yhden vrk:n kuluttua, mutta meille riitti yksikerros. Ja oli mopolla ajettavissa jo n.18 tunnin kuluttua. ;)

Toki keittiössä OLI PAKKO hiippailla aiemminkin. Eihän koko lattia oltu maalattu!! ;) 
Käytännön syistä ruokapöytä oli siirretty vihreään huoneeseen ja ruokia oli kuistilla, johon pääsi toista kautta.


Loppu hyvin. 
Kynnys lattian pesemiseen on madaltunut, kun ei tarvi edes yhtä mattoa siirtää. Katotaan kuinka käytännössä homma sujuu.

Yhteensä 14 tuntia työtä, mutta tyytyväinen olen.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi uskalsin valita tarpeeksi vaalean sävyn.

   Poista
 2. Hieno on. Otitko teipit heti pois, kun maali oli vielä "märkää" vai otitko vasta kun oli kunnolla kuivunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poistin heti kun olin maalannut noin kymmenen ruutua. Lähti hyvin ja siististi. Jos olisin poistanut kuivana, olisi riskinä ollut pinnan repeäminen... ;)

   Poista

Viestisi ilahduttaa aina!