30. marraskuuta 2015

Kuinka tehdä yksinkertaisesti hankala?


Leivottiin torttuja. Tai no ei niissä paljon leipomista ole. Hankalin vaihe on odottaa että taikina sulaa edes hieman ennen kuin leikkaa viivat. Tunnustan miettineeni että miten tän sais nopeiten ja helpoiten tehtyä, eli ettei tarttis joka välissä kääntää itseään tai peltiä tai taikinan palasta. Muistan että äitilläni taisi olla sellainen muotti mikä painettiin taikinan päälle ja se teki viivat oikeisiin kohtiin. Haasteena oli muistaakseni se, että viivat eivät aina painautuneet alas asti auki, vaan niitä sai sitten repiä taitellessa ja taikina venyi jne.

Olen tehnyt viivoja myös pizzaleikkurilla, mutta en osaa ikinä lopettaa ajoissa, vaan sakaroista tulee liian pitkät ja torttu hajoaa syödessä. :) Veitsi oli nyt paras, tosin helposti leikkaa sit leivinpaperinkin viilloille.
Täytteitä vois olla monia. Tähän mennessä on kokeiltu perinteisen luumuhillon lisäksi vain vadelmahilloa ja hillottomuutta. Kananmunalla en voitele, vaan ripotan tomusokeria päälle. ;) Ovelaa, eikö?

Näköjään saan pienestä hommasta hankalan. Vai miten te muut tän hoidatte?

29. marraskuuta 2015

Räväkkä sänky?


Tyttäret saivat päättää kerrossängyn värin. Ostettaessa se oli todella epäsiisti; ehkä hiomalla ja lakkaamalla olisi saanut myös hyvän.

Maalaamisesta on kulunut jo aikaa, mutta kyllä tuo violetti edelleen on ihan kiva, äidistäkin.Sopivia päiväpeittoja on vaan hankala löytää. Nämä menettelevät, mutta eivät ole ihan sitä mitä toivoisin. todennäköisesti ompelen jotkut tilkkupeitot kunhan ehdin.

Edelliset oranssinkeltaiset päiväpeitot oli itse ommeltu; ne vaan sopivat nyt kellarin vuodesohviin paremmin.


Jotenkin ihan mahdoton täällä mitään kuvata näillä vehkeillä.. :( Kaipa se aurinko joskus taas kirkastaa maailmaa.

23. marraskuuta 2015

Mulperia lattiaan!!


Hirrrmu huonoja kuvia sitä näissä olosuhteissa saa, mutta pakko oli päästä jakamaan kanssanne tämä ihanuus...
ruudullinen lautalattia. 
Sävy on mulperi.
Työselostetta kirjoittelen myöhemmin.

20. marraskuuta 2015

Neljännellä kuulla!


Eilen oli kai sitten syksyn viimeinen päivä. 

Tänään oli lunta maassa. 
Eilen kauppaan pyöräillessämme huomasimme pieniä silkkisiä valkoisia palloja pajujen oksissa. Tähän lisättiin muutamia auringonsäteitä. Tuntui aivan keväältä... Keräsimme todistusaineistoksi kimpun kotiinkin, jospa ne siitä vielä pulskistuisivat joulua kohden. :)Sorry otsikointi, oli ihan pakko... :)

18. marraskuuta 2015

Oranssista beigeksi, muutama vuosi vierähti!Tämä huone on ollut aiemmin pienempi. Ikkunan vierestä oli käynti kylmälle vintille, joka ulottui talon toiseen päähän.  Nyt siitä mennään vaatehuoneeseen. Talon rakentaneen miehen isä ja äiti pitivät tätä huonetta keittiönään, josta oli ovi toiseen huoneeseen. Tämä "toinen huone" on nyt isompana lastenhuoneena, josta on myös avattu osa vinttiä ja rakennettu vaatehuone vinon katon alle.

Tämä pieni huone oli ensin varastona, ja lattioiden höyläämisen, hiomisen ja käsittelyn ajan oli täynnä kaikkea mahdollista. Niimpä lattia jäi käsittelemättä. Maalasin sen marjapuuron punaiseksi ja vanhat pinkopahviseinät auringonkeltaiseksi. ;) Esikoinen sai näin ensimmäisen huoneensa v. 2009.Pikkusiskon synnyttyä päätimme että pienemmästä huoneesta tulee meidän makuuhuoneemme ja tytöt saavat isomman huoneen. Parisänky ei uunin takia mahtunut tähän huoneeseen, eikä uunia voinut hävittää!Oranssista huoneesta tuli laajennuksen (v.2012) jälkeen beige. 
Vaatehuoneen ovi on samoissa karmeissa kun entisen vintin ovi. 

Nyt huone on esikoisen käytössä, taas.


Mitäs pidätte? :)

17. marraskuuta 2015

LAPSET PÄÄTTÄÄ -huone


Yläkerrassa olevien lastenhuoneiden värit ovat tyttöjen valitsemat. 
Jos äiti päättäisi, saattaisi hempeitä sävyjä olla enemmän, tai sitten ei... 

Hyvä näin. 
Onni, että löytyi vihreä joulutähti. Vanhat perunalaatikot ovat mainioita hyllyjä.15. marraskuuta 2015

Sunnuntaiaskartelua ja maanantaikappale?Tarvikkeet:

-rikkinäinen paperivarjostin, jossa ehjä lampunjalkaan kiinnitettävä rautaosa.
-rikkinäinen muovipitsiliina
-kanaverkkoa
-2 pientä klemmaria


Tulos ei niin suora, mutta sopivan läpäisevä ja pitsinen. ;)


10. marraskuuta 2015

5 kuukautta kevääseen!!!

Marraskuu on pahin. 
Tuntuu että kevääseen on ikuisuus ja talvesta ei ole tietoakaan. 

v.2008 lokakuu (asuntonäyttö)

Eihän se talvi ikinä kestä huhtikuuta pidemmälle, joten hyvillä mielin yritän suhtautua tähän ajanjaksoon. Elokuun puolesta välistä on kolme kuukautta ja kun tähän lisätään neljä kuukautta niin voiton puolella ollaan... jos siis kevättä odottaa. 

Talvikin on ihana, kunhan olis. 
Puutarhurilla on silloin mitä mainioin suunnittelukausi kun ei voi toteuttaa heräteistutuksia.
v. 2011 tammikuu

v.2011 maaliskuun alku


                            v.2012 toukokuun ensimmäinen (öö, mun kaikki istutukset puuttuu!?!)

v.2015 toukokuuKevät on siinä mielessä parasta aikaa, kun on freesiä eikä rikkaruohot ole pihalla vallanneet kaikkea. Myöskään emäntä ei ole vaipunut epätoivoon niiden suhteen.v.2015 kesäkuu

9. marraskuuta 2015

Minimalistista vai maksimaalista?


Harvoinhan nämä tyynyt ovat tässä sohvalla näin. Yleensä ne lentelevät pitkin olohuonetta eksyen jopa eteiseen ja viereiseen vihreään huoneeseen. ;) Muutama tyynyliina on sen verran vanha että toinen pää on kokonaan auki, joten tyynyliinan saa 2,5 -vuotiaskin helposti irti. Ja siitähän tulee mukava makuupussi, eikö?Jotain oikeeta väriä oon pitkään olohuoneeseen kaivannut. Luumu tai tummahko siniharmaa miellyttäis eniten, mutta en oo vielä kokeillu niitä. Tosin sen verran harvinaiset värit nuo tässä talossa on että kokeiluun ei ees matskuja ole... Toisaalta tykkään myös vaaleista sävyistä. Aina kun karsin värejä kyllästymisen vuoksi niin ei mee kun muutaman kuukausi niin alkaa kaivata jotain särmää.

Yhtä hankalaa on tavaroiden kanssa. Yhtä usein karsin melko minimalistiseksi huoneita ja sitten taas näyttää liian väljältä ja vähitellen tavaroita alkaakin tulla taas esille.
 Tästä on ystävien kanssa puhuttu ja taitaa olla melko sama kaava monella. ;) Vai onkohan joku, joka on aina tyytyväinen eikä vaihtele mitään?! Ilmoittautukoon!

5. marraskuuta 2015

Viimeiset viiskymmentä


Muutama sipuli vielä odottelee istuttajaansa. 
Nyt viimeisiin syyshommiin!Joko teillä voi talvi tulla? :)

4. marraskuuta 2015

Kuppeilua osa 1


Olen tykästynyt erilaisiin savisiin teekuppeihin. Kaikki ovat löytyneet kirpputoreilta kymmenen  viime vuoden aikana.
Muodot ovat ihanat ja jokainen kuppi hieman persoonallinen.Näitä matalia vihertäviä kuppeja on vain kaksi. Tee jäähtyy nopeasti, mutta eipähän polta suutaan!Tee pysyy näissä raidallisissa kupeissa melko kauan lämpimänä koska kuppi hieman kapenee ylöspäin. Näitä oli ensin viisi. Käydessäni veljeni luona Tampereella, näin SPR:n kirpputorin ikkunassa yhden. Hieman raidoiltaan vaaleampi, mutta samanlainen. Liike oli jo kiinni ja jännityksellä odotin aamuun! Kyseiseltä kirpparilta löytyi muutakin ihanaa, mutta niistä myöhemmin.
Nyt näitä on siis kuusi.
Joku saattaisi näitä tuopeiksikin nimittää. 
Nämä ovat kupeista suurimmat ja vaaleimman ruskeat. Näitä mukeja, joihin hurahtaa lähes puolilitraa teetä, on vain viisi. 
Kirpputorilla oli kuusi myynnissä, mutta yksi niistä oli mennyt rikki. ;(


Tummanruskeat leveähköt kupit ovat olleet meillä pisimpään. Näitä on neljä. Ovat persoonallisesti karheat ja sileät yhtä aikaa. 
Tykkään!


Millainen on sinun lempikuppisi? Ota haaste vastaan ja kommentoi tähän tai omaan blogiisi. ;)

Minä pidän tällä hetkellä eniten... suurimmista puolenlitran kupeista.

2. marraskuuta 2015

Aurinkoa harmaudesta huolimatta


Rakastan syksyssä kynttilöitä, uunien lämpöä ja ympäri taloa tuikkivia tunnelmavaloja. 

Niitä voisi olla loputtomiin!!!


Mistä sinä pidät syksyssä eniten?

1. marraskuuta 2015

Timanttista!!


Löysin niin ihanan ja ison ja painavan lyhdyn. 

Olin myyty. 
Ja lyhtykin oli pian.

Kauppareissulta palattuamme ystävä luki Unelmien talo & koti -lehden jo mennyttä numeroa ja hihkaisi. 
"Täällä on se sama lyhty!"