3. helmikuuta 2016

Keittiössä kohistaan kaurasta ja kavereista!


Onneksi ehdin maalata keittiökaapit ja siistiä keittiötä muutenkin; huomenna nimittäin testaamme lapsiraadin kanssa nyhtökauraa ammattilaisen käsittelemänä. Ja tottakai tämä kuvataan ja lapsia jututetaan. Myöhemmin tästä lisää.

Nyhtökauraa olen innolla odottanut! Mahtava juttu.

Hesarissa:

"Nyhtökaura on kaurasta, härkäpavusta ja keltaherneestä tehty kasviproteiinivalmiste, jota voi kuvata vaikka kasvisjauhelihaksi. Tällä mielleyhtymällä se myös itse leikkii. Nimeen on tuotu trendikkäästä nyhtöpossusta tuttu etuliite korostamaan sitä, että tuote korvaa lihan."


 Iltasanomien juttu nyhtökaurasta kertoo ravintosisältöä ja hinta-arviota.

"Kun nyhtökaurassa proteiinia on 27 – 31,4 g / 100 g, niin vastaavasti naudan vähärasvaisessa jauhelihassa (rasvaa 7 g) on 18,8 g, broilerisuikaleessa 21,3 g, maitorahkassa 9,8 g ja raejuustossa 16,4 g."
Oletko tutustunut tuotteeseen? Aiotko kokeilla?

6 kommenttia:

 1. Iiks!!! Jännittää miten ehkä ennakkoluuloisillekkin muksuille ruoka maistuu! Varmasti hyvää, sillä noista raaka-aineista tykätään! :) Jään jännittämään, ja kuvia odottamaan! <3

  VastaaPoista
 2. Olen innolla lueskellut tästä uutuudesta ja harmittaakin, etten pysty kauraa syömään. :( Härkäpapurouhe on toinen proteiinipitoinen ihanuus, mutta siihenkin ollaan lisätty ohramallasuutetta. Hankalia tämmöiset tuotteet niille, joiden elimistö ei viljoja kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Kaura kuitenkin onneksi sopii useimmalle, vaikka vehnää ei kestäisikään. Mutta ei toki kaikille sekään! ;( Vielä olisi kehiteltävää!!!

   Poista

Viestisi ilahduttaa aina!